REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tūkstančiai Tasmanijos gyventojų liko be namų dėl įsiplieskusių miškų gaisrų. Pietrytinėje Tasmanijos dalyje tvyro negirdėtas karštis: penktadienį čia oro temperatūra buvo pašokusi iki 41,8 laipsnio karščio - absoliutaus rekordo nuo 1883 metų, kai Australijoje pradėti meteorologiniai stebėjimai. Ugnis užblokavo vienintelį kelią į Hobarto miestą, kur įrengti pagalbos punktai ir laikinosios prieglaudos nukentėjusiesiems. Gaisrai į rytus nuo Tasmanijos sostinės Hobarto sunaikino iki 40 proc. namų, maždaug tūkstantį gyventojų policija evakavo keltais. Ne mažiau kaip du tūkstančiai nukentėjusiųjų nugabenta į Nubeno miestą, dar 700 žmonių į Port Artūrą, informuoja "RIA Novosti".

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas apie aukas oficialių pranešimų negauta.

Miškų gaisrai Australijoje vasaros metu yra dažni. 2009 metų vasarį šimtai gaisrų Viktorijos valstijoje pražudė 173 žmones ir sunaikino daugiau nei 2 tūkst. namų.

Stichija toliau siautėja ir žemyne: Pietų Australijoje, Viktorijoje, Naujajame Pietų Velse ir Kvinslende. Sinoptikų prognozėmis, karštis ir sausi orai tęsis iki kitos savaitės vidurio.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų