REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien viena iš keturių su seksualine prievarta prieš vaikus susijusių baudžiamųjų bylų, perduotų Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro Igno Railos, baigta nagrinėti apygardos teisme ir sulaukė nuosprendžio – mažamečio seksualine prievarta kaltintas nepilnametis, gyvenantis viename rajono kaime, nuteistas trejų metų laisvės atėmimu, bausmės vykdymas atidėtas dviems metams šešiems mėnesiams.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės kaltintojas prokuroras Ignas Raila už labai sunkų nusikaltimą – mažamečio seksualinį išnaudojimą prašė penkiolikmetį teisiamąjį pripažinti kaltu ir nuteisti ketverių metų šešių mėnesių laisvės atėmimu, bausmės vykdymą atidėti trims metams.

REKLAMA

Teismas paskyrė prokuroro siūlytas auklėjamojo poveikio priemones – atiduoti nepilnametį tėvams, kurie privalės rūpintis vaiku, jį ugdys ir prižiūrės, apriboti 12 mėnesių jo elgesį, įpareigoti būti vakarais ir naktį namuose, mokytis – tęsti mokslą arba dirbti.

Valstybės kaltintojas, krašto nepilnamečių justicijos sritį kuruojantis Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Ignas Raila teigia, kad už nepilnamečių nusikaltimus, susijusius su seksualine prievarta, didesnę atsakomybę turėtų jausti ir patys suaugusieji, kurių pavyzdžiu vaikai, nusikalstamai žaisdami „tėtes ir mamas“ bei išnaudodami mažesnius ir negalinčius pasipriešinti, padaro tokias veikas. Mokyklą lankantiems vaikams pokalbių metu apie lytinį švietimą būtina paaiškinti, kad už tokius labai sunkius nusikaltimus skaudžiai baudžiama, jie privalėtų žinoti, kad jų už tai laukia baudžiamoji atsakomybė.

Už mažamečio seksualinį prievartavimą baudžiama laisvės atėmimu iki trylikos metų, tačiau nepilnamečiams bausmės skiriamos pagal nepilnamečių baudžiamosios atsakomybės ypatumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų