REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Fiat“ ketina savo turimų „Chrysler Group“ kompanijos akcijų dalį iki 65 proc. Tuo tikslu italų automobilių gamintojas ketina įsigyti papildomus 3,3 proc. skirdamas lėšas iš profesinės sąjungos pensijinio amžiaus darbuotojų sveikatos priežiūrai skirto fondo, praneša „Automotive News“.

REKLAMA
REKLAMA

„Fiat“ paskaičiavo, kad remiantis rinkos koeficientu paskaičiuojamo „Chrysler“ pelno prieš palūkanas, mokesčius, nuvertėjimą ir amortizaciją antrojo segmento mokesčio savanoriškai darbuotojų bendruomenei suma sieks 198 mln. dolerių (840 mln. litų), skelbiama oficialiame kompanijos pranešime.

REKLAMA

Liepos mėnesį „Fiat“ pasinaudojo galimybe įsigyti pirmąjį 3,3 proc. segmentą iš likusių „Veba“ akcijų, o rugsėjo mėnesį paprašė JAV teismo patvirtinti kainą, kurią kompanija turi sumokėti tam, kad padidintų amerikiečių automobilių gamintojo kontrolinį akcijų paketą. Tokia problema iškilo po to, kai italai nerado bendro susitarimo su „Veba“ koncernu, kuriam šiuo metu priklauso 41,5 proc. „Chrysler“ akcijų. „Fiat“ savo kišenėje turi visas likusias.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pažymėjo generalinis direktorius Sergio Marchionne, „Fiat“ galimybes užbaigti visišką kompanijų susijungimą riboja apyvartumo planai, kuriuos kompanija paskelbė spalio mėnesį. Šiuo metu abiejų automobilių gamintojų vadovo pareigas užimantis S. Marchionne patikino, kad „Fiat“ vis dar planuoja pasinaudoti galimybėmis, kurios buvo 2009 m. „Chrysler“ bankroto proceso dalimi ir dėl kurių šiuo metu kyla tiek ginčų.

Kaip lapkritį teismo paraiškoje tvirtino smulkiojo akcininko atstovas, tam, kad padidintų turimų JAV automobilio gamintojo akcijų kiekį iki 62 proc. „Fiat“ turi sumokėti mažiausiai 342 mln. dolerių (905 mln. litų). Suma, kurios prašo „Veba“ yra 145 proc. didesnė nei už italų automobilių kompanijos teigimu akcijos yra vertos. „Fiat“ atstovai sako, kad iš teismo tikisi ryžtingumo, o sprendimą norėtų išgirsti per artimiausius porą mėnesių.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų