REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iniciatyvinė grupė „Gerbk gyvūnų teises“ sausio 5 d. 13 val. Vilniaus Rotušės aikštėje taikia protesto akcija išreikš nuomonę dėl kailininkystės pramonės ir kailių dėvėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

Visame pasaulyje vis daugiau žmonių atkreipia dėmesį į kailinių pramonės žiaurumą ir atsisako dėvėti kailinius dėl etinių priežasčių, tačiau, kaip pastebi iniciatyvinės grupės atstovė Aušrinė Skirmantė, Lietuvoje kailininkystė vis dar populiari. „Šia akcija mes norėtume atkreipti visuomenės dėmesį į kailių nešiojimą ir priversti susimąstyti: argi tai, dėl ko turėjo žūti šimtai nekaltų gyvūnų, gali būti gražu, elegantiška ar net tapti prabangos ženklu?“ – retoriškai klausė A. Skirmantė.

Tam, kad būtų pagaminti vieneri kailiniai reikia nužudyti: 12-15 lūšių, 10-15 vilkų ar kojotų, 15-20 lapių, 60-80 audinių, 27-30 meškėnų, 10-12 bebrų, 60-100 voverių. Nepaisant to, kad gyvūnai žiauriais metodais nužudomi, jie auginami baisiomis sąlygomis. „Tipišką kailių fermą sudaro šimtai metalinių, viela apraizgytų narvų, kuriuose gyvūnai kenčia šaltį, lietų, sniegą ir saulę. Juose stipriai ribojama gyvūno judėjimo laisvė. Tokios sąlygos traumuoja gyvūnų psichiką, jie pradeda luošinti patys save, tampa kanibalais“, - pasakojo viena iš protesto organizatorių A. Skirmantė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų