REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išnagrinėjusi bendrovės „Omnitel“ pareiškimą, LR konkurencijos taryba atsisakė pradėti tyrimą dėl mobiliojo 4G interneto „Mezon“ reklamos apie vienintelį tikrai neribotą mobilųjį internetą Lietuvoje ir atmetė įtarimus dėl galimai nesąžiningos konkurencijos veiksmų, pranešė akcinė bendrovė „Telecentras“.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad pagal nustatytas aplinkybes Konkurencijos taryba nerado pagrindo įtarti, jog teiginiai apie 4G „Mezon“ kaip apie tikrai neribotą mobilųjį internetą galėtų būti klaidinantys – „Telecentras“ neriboja nei išsiunčiamų, nei atsiunčiamų duomenų srauto, o informaciją apie maksimalią greitaveiką pateikia aiškiai ir suprantamai.

REKLAMA

Bendrovei „Omnitel“ taip pat nepavyko įrodyti, kad ir ji teikia neriboto mobiliojo interneto paslaugas.

Konkurencijos tarybos nutarime pažymima, kad naudojantis UAB „Omnitel“ su nuoroda „Neribotai“ siūlomu mobiliuoju 4G internetu, kai signalas yra nepasiekiamas, automatiškai prisijungiama prie 3G tinklo, o jame, viršijus 10 GB per mėnesį dienos metu, interneto sparta ribojama iki 120 Kb/s.

Taigi, net ir reklamuodama 4G internetą kaip neribotą, UAB „Omnitel“ jį tam tikromis aplinkybėmis riboja, o naudojantis „Telecentro“ mobiliuoju 4G internetu „Mezon“, net ir pasiekus tam tikrą sunaudotų duomenų kiekį greitaveika dėl to nesikeičia, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų