REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo 2013 metų sausio iki 1000 litų pakėlus minimalią mėnesinę algą (MMA) verslininkai siūlo didinti ir neapmokestinamąjį minimumą. Dėl to žmonės į rankas gautų daugiau pinigų, kuriuos galėtų panaudoti prekėms ir paslaugoms įsigyti.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kaip vertina tokius verslininkų siūlymus, premjeras Algirdas Butkevičius penktadienį žurnalistams sakė, kad tai susiję su visa mokesčių sistemos peržiūra.

REKLAMA

,,Bendra mokesčių sistema bus peržiūrėta. Šis darbas jau yra pradėtas, bet yra iškeltas vienas pagrindinis tikslas: apmokestinimą darbo pajamoms reikia mažinti, bet perskirstomoji dalis lyginant su BVP negali mažėti“, - sakė premjeras.

A. Butkevičius jau anksčiau yra sakęs, kad per pirmąjį 2013 metų pusmetį bus pasiruošta esminei mokesčių sistemos peržiūrai, kurios vienas iš pagrindinių tikslų būsiąs dirbančiųjų apmokestinimo mažinimas. Anot premjero, mokesčių sistemos peržiūra bus atliekama siekiant, „kad darbo pajamoms apmokestinimas mažėtų, bet bendra paskirstomoji dalis lyginant su BVP nemažėtų“.

Mokesčių sistemos pertvarka užsiimanti darbo grupė darbą turėtų baigti iki liepos 1 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų