REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Italų futbolo klubo „Milan“ žvaigždė 25 metų Kevinas-Prince‘as Boatengas nutarė daugiau netoleruoti rasistinių įžeidinėjimų. Per rungtynes juodaodis išgirdęs iš tribūnų sklindančias rasistines skanduotes demonstratyviai paliko stadioną – rungtynės nutrauktos, rašo „Sport Bild“.

REKLAMA
REKLAMA

Incidentas vyko per kontrolines „Milan“ rungtynes su ketvirtosios lygos komanda „Pro Patria“. K. Boatengas ir kiti tamsiaodžiai futbolininkai žaidimo metu grupės žiūrovų buvo garsiai rasistiškai įžeidinėjami. „Gaila, kad tokie dalykai vis dar vyksta. Reikia rasizmą sustabdyti visiems laikams“, - vėliau socialinėje interneto svetainėje „Twitter“ rašė futbolininkas.

REKLAMA

Neapsikentęs K. Boatengas 26-ą rungtynių minutę spyrė futbolo kamuolį į tribūnų pusę ir paliko aikštę. Eidamas nusirengė marškinėlius. Jo komandos draugai ir keli „Pro Patria“ žaidėjai prisidėjo prie Ganos nacionalinės ekipos žaidėjo.

„Pro Patria“ klubo savininkas vėliau komentavo: „Tie žmonės, skandavę rasistiškus šūkius, nepriklauso prie mūsų sirgalių. Dabar to turi imtis atitinkamos institucijos.“

„Milan“ saugas Riccardo Montolivo pastebėjo: „Liūdna, kad tokie dalykai vyksta 2013 metais. Atsiprašau visų stadione buvusių žaidėjų šeimų ir užtikrinu absoliutų palaikymą.“ Be K. Boatengo aikštėje taip pat buvo įžeidinėjami Urby Emanuelsonas, Sulley Muntari ir M‘Baye Niangas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų