REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Likus vos kelioms valandoms iki Naujųjų metų vagys Prancūzijoje apvogė netoli Paryžiaus operos esančią „Apple“ parduotuvę. Kol policija buvo sutelkusi visą dėmesį į Naujųjų metų renginius Eliziejaus laukuose, nusikaltėliams iš parduotuvės pavyko išsinešti „Apple“ produktų už daugiau kaip 1 mln. JAV dolerių, pranešė naujienų agentūra „Associated Press“.

REKLAMA
REKLAMA

Nesunku suprasti, kodėl vagys pasirinko „Apple“ parduotuvę, kurioje pilna vertingų daiktų ir kuriuos vėliau lengvai galima perparduoti juodojoje rinkoje. Tačiau ilgapirščiai ne visada pasirenka tokius akivaizdžius ir viliojančius taikinius. Kartais jie vagia daiktus, kurie verčia suabejoti nusikaltėlių išmone. Portalas CNBC pateikia keletą keisčiausių ilgapirščių grobių.

REKLAMA

Ateivio iš filmo „Ateivis“ kopija

76-erių Britanijos pensininkei Margaret Wells priklausė natūralaus dydžio ateivio kopija iš režisieriaus Steveno Spielbergo filmo "Ateivis" (angl. E.T. the Extra-Terrestrial). 3,2 tūkst. JAV dolerių vertės nežemiško veikėjo reprodukciją M. Wells pagamino jos duktė.

2011 metasi įsilaužimo metu ateivio kopija buvo pavogta. Vagys taip ir nebuvo surasti, bet kopija kitais metais buvo atrasta plūduriuojanti jūroje, netoli Portsmuto miesto.

REKLAMA
REKLAMA

40 tonų graikinių riešutų

Dieną prieš Heloviną iš vienos Šiaurės Kalifornijos kompanijos buvo pavogta apie 40 tonų graikinių riešutų. Riešutai turėjo keliauti į Floridos ir Teksaso valstijas, tačiau vaizdo įrašai atskleidė, kad riešutus išsivežė prekių pristatinėtoju persirengęs vyriškis, kuris netgi turėjo visus teisingus užsakymo numerius. Bendra riešutų vertė siekė 300 tūkst. JAV dolerių.

Aktoriaus Jameso Deano antkapis

Holivudo aktoriaus Jameso Deano antkapis buvo pavogtas 1998 metais. Po dviejų dienų jį pavyko atgauti, kai užmiesčio kelyje savo automobiliu į antkapį įsirėžė šerifo pavaduotojas Aaronas Gilmanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl įvykusios vagystės nebuvo sulaikytas nė vienas įtariamasis, bet aktoriaus atminimo galerijos suvenyrų parduotuvės savininkas Lenny Prussackas įtaria, kad vagys galiausiai suprato, kad iš pavogto antkapio nėra jokios naudos. „Juk neimsi rodyti jo savo draugams“, - „Associated Press“ tuomet teigė jis.

Liūto lavonas

2011 metų lapkritį nusižudė egzotinių gyvūnų kolekcionierius, prieš tai į laisvę išleisdamas ne vieną dešimtį Ohajo valstijos fermoje augintų gyvūnų. Tarp jų buvo lokių, liūtų, tigrų ir vilkų. Dalis gyvūnų buvo pristatyti į netoliese esantį zoologijos sodą, tačiau, nelaimei, kai kurie buvo nušauti.

REKLAMA

Vieną iš tokių gyvūnų penki vaikinai įsidėjo į automobilį, bet jiems bandant jį išsivežti juos sustabdė policija. „Reuters“ duomenimis, dėl neatskleistų priežasčių vaikinai bandė pavogti negyvą liūtą.

Klevų sirupas

Gruodžio mėnesį Montrealio mieste buvo sulaikyti trys asmenys, įtariami pavogę 10 tūkst. statinių klevų sirupo. Kanados dienraštis „Sun News“ pranešė, kad bendra pavogto grobio vertė siekė 20 mln. JAV dolerių.

10 tonų tiltas

Balandžio mėnesį grupė darbininkų Čekijoje atvyko į Slavkovo miesto geležinkelio stotį. Su savimi jie turėjo dokumentus, kuriuose teigiama, kad jie buvo atsiųsti nugriauti tiltą, išardyti geležinkelio bėgius ir atlaisvinti vietą dviračių takui.

REKLAMA

Jie atliko pirmas dvi užduotis, tačiau nespėjus pasprukti su metalinėmis bėgių konstrukcijomis geležinkelio darbuotojai suvokė, kad buvo įgyvendinta vagystė. Miestas ne tik negavo naujo dviračių tako, tačiau turėjo atstatyti pavogtą 10 tonų tiltą, kurio vertė siekė milijonus eurų.

Bambagyslė

Kovą trys švedai buvo nuteisti už buto apiplėšimą. Naujienų agentūros „United Press International“ duomenimis, vagims pavyko išsinešti juvelyrinių dirbinių, elektronikos prietaisų ir 400 JAV dolerių grynųjų pinigų. Ilgapirščiai su savimi taip pat pasiėmė ir kūdikio bambagyslę. Laimei, iš buto su grobiu ir „atminimo dovanėle“ sprunkančius vagis, pavyko sučiupti.

„Mes saugojome savo naujagimio bambagyslę kaip atminimą, panašiai kaip kai kurie mėgsta išsaugoti savo vaikų plaukų sruogas“, - Švedijos žiniasklaidai pasakojo kūdikio tėvas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų