REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba ir Generalinė prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame piktnaudžiavimu tarnyba įtariami akcinės bendrovės „Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės statyba“ valdybos pirmininkas Pranciškus Jurgutis ir generalinis direktorius Valdemaras Jasevičius, kurie įgyvendinant Europos Sąjungos remiamą projektą pasisavino daugiau nei 4,5 mln. Lt ir dalį – 2,4 mln. Lt – nusikalstamu būdu legalizavo.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo metu išaiškinta, kad Europos Sąjungos ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšomis finansuojamame projekte dabar jau bankrutuojanti bendrovė „Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės statyba“, pasirašiusi rangos sutartį su Aplinkos projektų valdymo agentūra ir Elektrėnų savivaldybės administracija, įsipareigojo atlikti Elektrėnų–Vievio nuotekų valyklos rekonstrukcijos darbus, kurių bendra vertė daugiau nei 22 mln. Lt. Rekonstrukcijos darbus atlikti įsipareigojusi bendrovė gavo 5,7 mln. Lt avansą, tačiau atliko darbų tik už 900 tūkst. Lt.

Atskleista, kad bendrovės vadovai P. Jurgutis ir V. Jasevičius gautas avansines lėšas panaudojo ne projektui įgyvendinti, o bendrovės skoloms sumokėti. Dalis Europos Sąjungos paramos lėšų per P. Jurgučio valdomą bendrovę panaudota už 2,3 mln. Lt įsigyjant patalpas Vilniaus Senamiestyje, o dar 100 tūkst. Lt išgryninti iš bendrovės sąskaitos. Ikiteisminio tyrimo metu FNTT tyrėjai surado ir apribojo nuosavybės teises į beveik 3 mln. Lt vertės įtariamųjų nekilnojamąjį turtą. Baigta baudžiamoji byla perduota Vilniaus apygardos teismui. Už įvykdytas nusikalstamas veikas P. Jurgučiui ir V. Jasevičiui gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų