REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Miške įnirtingai susigrūmė šernas ir pasieniečių šuo

Šakių rajono miške įnirtingai susigrūmė šernas ir tarnybinis pasieniečių šuo. Belgų aviganio sužeistas gyvūnas puolė ir pasienietį kinologą, todėl šis buvo priverstas panaudoti tarnybinį ginklą. Šernas nušautas vienu pistoleto šūviu.

REKLAMA
REKLAMA

Dramatiškas incidentas įvyko trečiadienį pasienyje su Rusija, Šakių rajono Sudargo miške. Už kelių šimtų metrų nuo sienos patruliavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos kinologas su tarnybiniu trejų metų belgų aviganiu Džinu.

REKLAMA

Keturkojis vykdė paieškos užduotį, kai pasienietis kinologas staiga iš eglyno išgirdo neįprastus garsus. Po kinologo komandos Džinas iškart neatbėgo. Tuomet VSAT pareigūnas pats nuskubėjo keturkojo link į eglyną ir po akimirkos išvydo dramatišką vaizdą.

Belgų aviganis įnirtingai grūmėsi su šernu. Abu gyvūnai vienas kitą buvo sužaloję. Atskubėjus kinologui, matyt, užspeistu pasijutęs šernas maždaug iš 5 metrų metėsi į pasieniečio pusę. Atšokdamas į šoną nuo puolančio ir per ištiestos rankos atstumą priartėjusio gyvūno kinologas spėjo iš tarnybinio pistoleto paleisti vieną šūvį. Kulka pataikė tiesiai šernui į tarpuakį. Gyvūnas krito vietoje, pasienietis per stebuklą nenukentėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Šerno sužalotas Džinas buvo skubiai nugabentas į veterinarijos kliniką. Čia jam susiūtos plėštinės žaizdos ir suteikta pagalba dėl kitų sužalojimų. Belgų aviganio gyvybei pavojaus nėra. Tikimasi, kad išgijęs jis galės tęsti tarnybą saugant sieną su Rusija.

Nušautas šernas perduotas vietiniam medžiotojų būreliui. Apie ginklo panaudojimą informuota Šakių rajono apylinkės prokuratūra.

Tokių atvejų, kai nuošaliose pasienio vietovėse patruliuojantys tarnybiniai VSAT šunys nukenčia nuo šernų, būta ir anksčiau. Pasieniečių muziejuje netgi yra vieno taip pasienyje su Baltarusija žuvusio šuns iškamša. Šernas šį tarnybą vykdžiusį vokiečių aviganį Reksą mirtinai sužalojo Ignalinos rajone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų