REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per praėjusias Kalėdas dukart Londono olimpinių žaidynių čempionas Mo Farahas vietoje dovanų sulaukė apklausos ir įtarimų jį esant teroristu. Į JAV atvykęs 29 metų britas buvo sulaikytas pasienio pareigūnų dėl kilmės iš Somalio ir palaikytas teroristu.

REKLAMA
REKLAMA

„Negalėjau tuo patikėti, - britų dienraščiui „The Sun“ teigė M. Farahas. – Dėl savo kilmės iš Somalio aš JAV pasienyje įstringu kiekvieną kartą, kai tik atvykstu. Šįkart aš net turėjau pasiėmęs kartu medalius, kad parodyčiau, kas esu, tačiau ir tai nepadėjo“.

REKLAMA

Ką galima buvo pagalvoti? Suktas teroristas, ketinantis paslėpti savo ketinimus už dviejų olimpinių aukos medalių? M. Farahas gimė Somalyje, tačiau persikėlė į Didžiąją Britaniją pas ten gimusį tėvą dar būdamas vaikas. Praėjusią vasarą olimpiadoje Londone jis laimėjo aukso medalius 5 tūkst. ir 10 tūkst. metrų bėgimo rungtyse.

Praėjusiais metais jis Oregone pradėjo treniruotis su legendiniu Alberto Salazaru. Tai ne pirmas kartas, kai bėgikui kyla problemos kertant JAV sieną. Tuomet jam į pagalbą atskubėdavo A. Salazaras.

REKLAMA
REKLAMA

Atrodo, šįkart viskas olimpiniam čempionui baigėsi gerai. Kalėdas jis praleido kartu su šeima pirmą kartą per pastaruosius ketverius metus – iki šiol vis trukdė įtemptas treniruočių grafikas. Tai buvo ir pirmos Kalėdos kartu su dvynukėmis dukterimis, kurios gimė praėjus dviem savaitėms po olimpiados. M. Farahas ant abiejų aukso medalių išgraviravo jų vardus – Aisha ir Amani.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų