REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Tautų (JT) žmogaus teisių komisarė Navi Pilaj (Navi Pillay), remdamasi išsamiu tyrimu, trečiadienį sakė, kad per Sirijos konfliktą žuvo mažiausiai 60 tūkst. žmonių, praneša "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Per penkis mėnesius tyrėjai peržiūrėjo septynis informacijos šaltinius, įskaitant Sirijos vyriausybės informaciją, ir sudarė 59 648 asmenų, apie kurių žūtį buvo praneša nuo 2011 metų kovo 15 dienos iki 2012 metų lapkričio 30 dienos, sąrašą.

REKLAMA

"Žinodami, kad nuo lapkričio pabaigos konfliktas nesusilpnėjo, galime manyti, kad iki 2013 metų pradžios žuvo daugiau nei 60 tūkst. žmonių, - sakė N. Pilaj. - Aukų skaičius yra daug didesnis nei tikėjomės ir tai tikrai šokiruoja".

Tai pirmas Sirijoje žuvusių žmonių skaičiavimas nuo gegužės mėnesio, kai JT generalinis sekretorius Pan Gi Munas (Ban Ki-moon) paskelbė, kad iš viso žuvo daugiau nei 10 tūkst. žmonių.

Naujausias tyrimas, kurį atliko pelno nesiekianti bendrovė "Benetech", rodo, kad 2011 metų vasarą kas mėnesį žūdavo vidutiniškai apie tūkstantį žmonių, o nuo 2012 metų liepos šis skaičius išaugo iki daugiau nei penkių tūkstančių per mėnesį. Daugiau nei vienas iš penkių žmonių žuvo Homse, o antroje vietoje yra sostinės Damasko apylinkės, kur žuvo daugiau nei 10 tūkst. žmonių.

Tyrime žuvusieji neskirstomi etniškai arba į sukilėlius, karius ir civilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų