REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties duomenimis, daugiau nei 10 kauniečių apsinuodijo maistu švęsdami 2012-ųjų pabaigtuves bei sutikdami 2013 metus. Tačiau gydytis ligoninėje nė vienam iš jų nebuvo būtinybės.

REKLAMA
REKLAMA

Bet keturiems per Naujųjų metų sutikimo šventę apsvaigusiems nuo alkoholio paaugliams teko blaivintis Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikose. Suteikus būtinąją medicinos pagalbą, trys iš apsinuodijusių alkoholiniais gėrimais paauglių išleisti „atsigaivelėti" į namus. Tačiau vienam nelaimėliui prireikė ilgesnio gydymo Klinikų reanimacijoje. Šios gydymo įstaigos medikai pirmąją 2013-ųjų parą priėmė per 150 pagalbos dėl sveikatos sutrikimų prašiusių žmonių. Dauguma jų buvo neblaivūs.

REKLAMA

Kauno klinikinės ligoninės Priėmimo skyriaus vedėjos Saulutės Ausėnienės teigimu, dėl apsinuodijimo alkoholiu į priėmimo skyrių Naujųjų metų naktį ir pirmąją 2013 metų dieną iš viso kreipėsi 12 asmenų. Tarp jų nepilnamečių nebuvo. Didžiuma alkoholiu piktnaudžiaujančių pacientų - benamiai. Jų, beje, ligoninė nemažai sulaukia ir nešventinėmis dienomis.

Tos pačios ligoninės Traumatologijos punkto vedėjas Raimondas Kunickas Eltai sakė, kad lygiai taip pat neblaivūs pacientai vyravo ir tarp tų, kurie per šventes patyrė įvairiausių traumų.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų punkte per šventes dirbo daugiau nei įprastomis dienomis ar naktimis gydytojų bei kito medicinos personalo. Iš anksto buvome pasirengę darbymečiui, nes žinojom, kad gali būti nemažai ir nuo šventinių petardų ar ant slidžių šaligatvių parkritus susižalojusių pacientų. Keista, kad, priešingai negu ankstesniais metais, šį kartą dėl petardų nė vieno žmogaus nesulaukėme, - nei kam plaštakos, nei kitos kūno dalys nuo šventinių sprogdinimų nenukentėjo. Ir tai - labai gerai. Užtat kitokių traumų buvo pakankamai daug. Petardas "atmetam", užtat lieka alkoholis, muštynės, kritimai, susižalojimai dėl dužusių langų ar butelių, kitokios neatsargiai elgiantis patirtos traumos", - pasakojo gydytojas R. Kunickas.

Eltos paklaustas, ar nesusietų to „suaktyvėjusio" žalojimosi su atėjusius metus žyminčio skaitmens pabaiga - su 13-tuku, gydytojas į jokias „mistikas" nesileido. Jo nuomone, 13 visai niekuo dėti, jeigu žmonės vis neišmoksta prideramai, gražiai šventes švęsti. Deja, nieko džiugaus ir matant, jog ši bloga tradicija ne tik tęsiasi, bet netgi stiprėja. Tad nukentėjusiųjų per šventes pastebimai su kiekvienais metais gydymo įstaigose padaugėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų