REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svajojate apie saulę, smėlį ir dailų rausvą įdegį žiemą? Tinklalapis gazeta.pl pateikia patrauklių vietų sąrašą, kur galima bent trumpoms atostogoms pabėgti nuo šaltos Europos žiemos ir pasimėgauti saulės šiluma bei parvežti auksinį įdegį.

REKLAMA
REKLAMA

Šri Lanka

Šią vietą drąsiai galime vadinti saulės mėgėjų rojumi. Salos geografinė padėtis leidžia mėgautis kaitria saule ištisus metus. Temperatūra gruodžio mėnesį apie 30 laipsnių karščio, o jūros vanduo šiek tiek vėsesnis, bet maudynėmis taip galima džiaugtis visus metus. Šri Lankoje jus pakerės ne tik įspūdingi paplūdimiai, bet ir gamtos įvairovė – džiunglės, kuriose gyvena patys įdomiausi gamtos sutvėrimai, arbatos plantacijos ir t. t. Tai puiki vieta ir ieškantiems ramybės ir nepamirštamų nuotykių, juk ne kasdien galima leistis į iškylą ant dramblio nugaros. Šri Lanka puikiai tiks ir tiems keliautojams, kurie yra tikri istorinių paminklų ir vertybių lankymo fanatikai.

REKLAMA

Goa

Tai vaizdingų įlankų ir laukinių paplūdimių kraštas, kur kokosų palmės vilgo savo lapus šiltose vandenyno bangelėse. Goa – buvęs hipių rojus ir Portugalijos kolonija, kur galima pabėgti nuo Indijai būdingo triukšmo ir skubėjimo. Goa yra tikras turistų rojus ir dėl savo skanaus maisto, pigių kainų, čia siūlomos kelių tipų apgyvendinimo paslaugos, tad kiekviena suras jaukų kampelį savo poilsiui. Geriausias laikas ilsėtis Goa – nuo sausio iki kovo.

REKLAMA
REKLAMA

Kanarų salos

Žiemą Kanarų salose temperatūra paprastai yra apie 20 laipsnių šilumos, bet tai tikrai nėra per mažai norintiems įdegti. Šios salos unikalios vulkaninio smėlio paplūdimiais, turistus vilioja skaidrus ir šiltas vanduo. Tai itin mėgstama nardytojų atostogų vieta. Nuo gruodžio vidurio iki kovo į salą plūsta pavargę nuo žiemos ir pasiilgę saulės spindulių europiečiai ir amerikiečiai. Populiariausios salos – Tenerifė ir Gran Kanarija, bet puikus oras žiemą garantuojamas ir Lanzarotės bei Fuerteventuros salose. Čia 330 dienų per metus šviečia saulė ir yra švelnus klimatas, vidutinė metinė temperatūra yra 25 laipsniai šilumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Egiptas

Čia kaitintis saulėje galite ištisus metus, bet turite prisiminti, kad žiemą sutemsta greitai, o vakarai yra gana vėsūs. Populiariausių turistinių vietų vidutinė oro temperatūra niekada nukrenta žemiau 20 laipsnių šilumos. Tik šalies šiaurėje sausį ir vasarį gali būti truputį šalčiau. Tai laikas, kai galite lankyti šalies istorines vertybes nesibaimindami būti sutrypti turistų minios. Žiema – puikus laikas kelionėms Nilu. Daugelis turistų vyksta į Egiptą Kalėdų ir Naujųjų Metų išvakarėse, tad šventiniu laikotarpiu dažnai viešbučiai būna užpildyti.

REKLAMA

Kenija

Jei vertinate prabangų poilsį, tuomet būtent tai jums gali pasiūlyti Kenija – prabangūs viešbučiai ir turiningas laisvalaikis prie šilto vandenyno. Laukinės gamtos stebuklai, įspūdingi Afrikos genčių kultūros paminklai, nuotykių Safari – visa tai jūsų laukia Kenijoje. Geriausias laikas kelionėms į šią šalį – nuo gruodžio iki kovo, o paplūdimio malonumais galite mėgautis bet kuriuo metų laiku, nes temperatūra išlieka apie 30 laipsnių karščio, o oras drėgnas ir karštas. Nuo spalio iki sausio – puikus laikas čia ilsėtis nardytojams.

REKLAMA

Dominikos Respublika

Čia turistus traukia graži gamta, jaukūs viešbučiai, geras maistas ir ramybė. Karšta Dominikoje būna visus metus, bet palankiausias laikas čia ilsėtis – nuo lapkričio iki balandžio. Dominikos paplūdimiai garsėja baltu puriu smėliu, tad atostogos čia bus tikrai nepamirštamos, o gundantis įdegis – garantuotas.

Kuba

Daugiau nei 200 įlankų ir 289 paplūdimiai, turkio spalvos vandenynas – visa tai gali pasiūlyti poilsiautojams Kuba. Unikalus Havanos senamiestis, vietinė virtuvė ir muzika tikrai privers jus patikėti, kad Kuba pelnytai vadinama Karibų perlu. Kuboje turizmo sezonas trunka nuo gruodžio iki kovo, vasarą oras būna drėgnesnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Meksika

Čia turizmo sezonas trunka nuo lapkričio iki kovo – būtent tai ir yra geriausias laikas keliauti į šią šalį. Puikus oras ir smėlėti paplūdimiai – štai ką geriausio turistams vakarų Meksika. Akapulkas – vienas populiariausių kurortų, dar vadinamas turistų Meka, ne ką mažiau šurmulio – Konkune, kur gausybė barų ir klubų siūlo siautulingą naktinį gyvenimą. Norintiems ramesnio poilsio verta aplankyti Playa de Carmen – tai nedidelis kurortas, kur jus maloniai nustebins paplūdimiai ir pramogų pasiūla.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų