REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trims suaugusiems žmonėms, patyrusiems akių traumų nuo 2013-uosius sutinkant visoje Lietuvoje poškėjusių šventinių petardų, prireikė rimto akių gydymo Kauno klinikų stacionare.

REKLAMA
REKLAMA

„Visi jie - ne Kauno miesto gyventojai. Vienas iš tų nukentėjusiųjų pasakojo norėjęs savo svečiams pademonstruoti, kokį didelį pokšintį ir ugnis svaidantį „arsenalą" jis įsigijo parduotuvėje prieš šventes. Beskubėdamas, gal ir pažeidė instrukcijas, todėl vienai iš petardų sprogus „ne taip, kaip priklausė", jo akis buvo smarkiai sužalota.

REKLAMA

Panašiai akį susižalojo ir kitas vyriškis. Tačiau moteris, kuriai prireikė mūsų pagalbos, jokių šventinių sprogmenų nelietė. Ji nukentėjo eidama pro petardas laidančius žmones. Šios pacientės akies trauma irgi yra gan sudėtinga.

Buvo ir daugiau akis susižalojusių žmonių, tačiau ne dėl petardų, bet per girtumą. Kažkas paslydęs nukrito veidu į šaligatvį, kai kas bakstelėjo akimi į stalo kampą, besilenkdamas, kiti irgi panašiai savo akis traumavo. Kai kurie iš šių pacientų į Klinikų Akių traumų padalinį atėjo tik išsiblaivę, šiandien", - trečiadienį naujienų agentūrai ELTA pasakojo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų Akių klinikos Akių traumų sektoriaus vadovas dr. Remigijus Gricius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, medikų pagalbos prireikė per praėjusias šventes ypač sudėtingą akies traumą patyrusiam vyriškiui. Jo akį sužalojo iš šampano butelio iššovęs kamštis.

„Jei akis plyšta, neabejotina, jog dėl matymo ateityje bus didelių problemų. Šiuo atveju tikimybė, kad po gydymo vyras matys ta akimi, kurią susižalojo šampano kamščiu, - visai minimali. Galima sakyti, jos kaip ir nėra.

Sudėtingas bus gydymas ir tų žmonių, kurių akys nukentėjo nuo petardų. Kiekviena trauma - labai individuali, ir iš karto neįmanoma žinoti, ar po akies operacijos, po ilgoko gydymo matymas atsistatys", - teigia dr. R. Gricius.

Šventiniu laikotarpiu bei jam pasibaigus kiek daugiau nei įprastinėmis dienomis, į Kauno klinikų Akių traumų sektorių kreipėsi ir mažųjų pacientų. Gydytojų prireikė vieno nedidelio miestelio mokinukui, kuriam draugas pieštuku kiaurai perdūrė akį. Medikams taip pat reikėjo skubiai suteikti ambulatorinę pagalbą ir per išdykavimus namie ar lauke akeles susižeidusiems vaikams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų