REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prašydamas Venesuelos prezidento rėmėjų nekreipti dėmesio į įvairius gandus apie jo sveikatą, Hugo Čaveso (Hugo Chavez) žentas teigia, kad vėžio kankinamas prezidentas yra stabilios būklės ir pirmadienį ramiai praleido dukterų apsuptyje, skelbia "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

H. Čavesas nėra viešai pasirodęs daugiau nei tris savaites. Sekmadienį Venesuelos viceprezidentas Nikolas Maduras (Nikolas Maduro) pranešė, kad 58-erių metų šalies lyderiui trečiąkart pasireiškė komplikacijos po gruodžio pradžioje Kuboje atliktos operacijos. Tai jam buvo jau ketvirta operacija per pusantrų metų.

REKLAMA

"Tautiečiai, netikėkite piktavališkais gandais. Prezidentas H. Čavesas dieną ramiai praleido kartu su savo dukterimis, jo būklė stabili", - savo "Twitter" profilyje iš Havanos, kur šiuo metu gydomas prezidentas, parašė Venesuelos švietimo ministras Chorchė Areasa (Jorge Arreaza), kuris yra vedęs H. Čaveso dukrą Rosą Virchiniją (Rosa Virginija).

H. Čavesas, šalį valdantis nuo 1999 metų, sausio 10 dieną turėtų būti prisaikdintas dar vienai šešerių metų kadencijai. Venesuelos nacionalinės asamblėjos vadovas neseniai sakė, kad, jei H. Čavesas negalės dalyvauti inauguracijos ceremonijoje, ji bus atidėta. Tačiau opozicija tvirtina, kad tai prieštarautų Konstitucijai, nes, jei prezidentas negali būti prisaikdintas, per 30 dienų reikia surengti naujus rinkimus. H. Čavesas anksčiau teigė, kad, jei jo sveikata nepasitaisys, jo šalininkai per rinkimus turėtų balsuoti už viceprezidentą N. Madurą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų