REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmas XXI a. „Alpine“ modelis debiutuos 2015 metų antroje pusėje. Tai patvirtino „Renault“ marketingo padalinio vadovas Stephen Norman.

REKLAMA
REKLAMA

„Renault“ atstovas užsiminė, kad naujojo „Alpine“ charakteris neturėtų būti ekstremalesnis, kaip „Mazda MX-5“. Kartu su „Caterham“ prancūzų kuriamas automobilis rinkoje turėtų konkuruoti su galingiausiomis „Audi TT“ ar „Porsche Boxster“ versijomis. Manoma, kad būsimo „Alpine“ modelio ratus suks maždaug 250 a.g. „Renault“ motoras.

REKLAMA

„Tai nebus automobilis tipiniam dendžiui. Tipinis „Alpine“ pirkėjas bus prancūzas ar automobilinis frankofilas, ir sportiško charakterio vertintojas. „Alpine“ savyje turės puikų energijos, technologijų ir inovacijų užtaisą“ – pastebėjimais dalinosi S. Norman.

Priminsime, kad dar šį rudenį prancūzų gigantas „Renault“ ir nedidelė „Caterham“ kompanija sukirto rankomis dėl bendro darbo kuriant naujuosius „Alpine“ automobilius.

REKLAMA
REKLAMA

Kompaniją „Alpine“ dar 1955 metais įkūrė inžinierius ir lenktynininkas Žanas Redele. „Alpine“ visą savo gyvavimo laikotarpį išlaikė draugiškus santykius su „Renault“, į „Alpine“ automobilius buvo montuojami „Renault“ agregatai. Nauda buvo abipusė – Redele kompanijai nereikėjo sukti galvos dėl mazgų savo automobiliams, o „Renault" džiaugėsi, kad kompanijos agregatai montuojami ambicinguose prancūziškuose „Porsche 911“ konkurentuose.

2007 metais, po Žano Redele mirties, visos teisės į „Alpine“ vardą atiteko „Renault“ kompanijai. Minčių prikelti iš užmaršties „Alpine“ vardą būta dar prieš keturis metus, tačiau tuomet sutrukdė krizė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų