REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sekmadienį mirė viena iš nukentėjusiųjų per lėktuvo Tu-204 avariją, įvykusią Rusijos sostinės Maskvos Vnukovo oro uoste, pranešė Rusijos sveikatos apsaugos ministerija. Taigi katastrofos aukų skaičius išaugo iki penkių.

REKLAMA
REKLAMA

"25 metų moters patirtos traumos buvo nesuderinamos su gyvybe. Nepaisant gydytojų pastangų nukentėjusioji mirė", - teigiama ministerijos pranešime.

REKLAMA

Mirusioji buvo stiuardesė.

Dar trys per lėktuvo avariją nukentėję įgulos nariai - 26 metų moteris, 32 ir 26 metų vyrai yra labai sunkios ir sunkios būklės, jie gydomi reanimacijos skyriuose.

Kaip praneša news.ru, greičiausiai katastrofa nutiko dėl to, kad nesuveikė stabdžiai ir jų lėtinimo sistema. Tai, pasak „Interfaks“ šaltinių, patvirtino juodosiose dėžėse rasti įrašai – iš jų girdėti, kaip pilotas kalbėjosi su dispečeriais.

REKLAMA
REKLAMA

Aviacijos kompanijos "Red Wings" Tu-204 lėktuvas avariją patyrė šeštadienį 16.45 val. Maskvos laiku (14.45 val. Lietuvos laiku). Orlaivis atskrido į Maskvą iš Čekijos miesto Pardubicės. Leisdamasis lėktuvas nuriedėjo nuo kilimo ir tūpimo tako, pralaužė oro uosto aptvarą, užsidegė ir subyrėjo į tris dalis. Lėktuvo priekinė dalis atsidūrė ant Kijevo plento, dėl to magistralėje susidarė automobilių spūstis. Lėktuvu skrido aštuoni žmonės. Visi jie buvo įgulos nariai.

Avarijos priežastis tiria specialiai tam sudaryta komisija. Šiuo metu manoma, kad nelaimė galėjo įvykti dėl piloto klaidos. Per avariją žuvo lėktuvo įgulos vadas, antrasis pilotas, skrydžių inžinierius ir stiuardesė. Kai tik sužeistų įgulos narių būklė stabilizuosis, jie bus apklausiami. Be to, į tyrimo medžiagą bus įtrauktas vaizdo įrašas, kurį nufilmavo įvykio liudininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Juodosios dėžės" iš avarijos vietos buvo paimtos sekmadienio naktį, Tarpvalstybinis aviacijos komitetas pranešė, kad įrašai yra nesugadinti. Šiuo metu jie analizuojami.

Rusijos vairuotojų pomėgis savo automobiliuose montuoti vaizdo įrašo kameras – nemenka pagalba tyrėjams.

Po įvykio socialiniuose tinkluose jau buvo galima aptikti iš automobilio darytą vaizdo  įrašą. Vairuotojas laimingo atsitiktinumo dėka išvengė lėktuvo nuolaužų smūgių.

 Transporto prokuratūros atstovė Natalja Bruskova spaudos konferencijoje teigė, kad lėktuvas leidosi antruoju bandymu ir nutūpęs pralaužė oro uosto aptvarą. Keli žmonės buvo įstrigę lėktuvo kabinoje, kuri atsiskyrė nuo fiuzeliažo ir nukrito šalikėlėje. Atstovė taip pat patvirtino, kad žuvo mažiausiai 2 žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų