REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Žemdirbių susitikime, Šiaulių krašto ūkininkų sąjungos organizuotame užeigoje šalia apskrities centro, aptartas šio krašto žemdirbių savivaldos organizacijų vaidmuo, formuojant ir įgyvendinant kaimo politiką regione ir šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Krašto ūkininkų sąjungos pirmininko Raimundo Juknevičiaus teigimu, susitikimą paskatino naujosios Vyriausybės visuomenei pristatyta 2012-2016 metų programa, žemdirbiams sukelianti įvairių klausimų.

REKLAMA

Susitikime žemdirbiai neslėpė nerimo, kad Vyriausybė linkusi peržiūrėti ūkininko pajamų apmokestinimą: pelno mokesčio taikymą ir ūkininkų apmokestinimą pagal ūkio dydį, skaičiuojamą europiniais vienetais.

Jie mano, jog mokesčių reforma žemės ūkyje turi būti itin apgalvota ir nuosekli, kad nepažeistų lygios konkurencijos sąlygų. Esą svarbu, kad būtų remiama žemės ūkio produkcijos gamyba, o ne „sofos ūkininkai“.

REKLAMA
REKLAMA

Situacija žemės rinkoje darosi įtempta, žemdirbiai pralaimi konkurencinę kovą su gerai organizuotu spekuliacijų žeme verslu. Apeinant įstatymų barjerus, žemės pirkime dalyvauja užsienio kapitalas.

Manoma, kad situacija gerėtų, jei žemdirbiai iš žemės ūkio verslo gautas lėšas naudotų žemei pirkti ir šios investicijos būtų neapmokestinamos pelno (pajamų) mokesčiu.

Žemdirbiai diskutavo ir dėl kooperacijos plėtros, kelių priežiūros, efektyvesnio atsinaujinančių energetinių resursų panaudojimo, atliekų tvarkymo, Medžiotojų ir žemės, miško savininkų interesų derinimo Medžioklės įstatyme bei kitomis temomis.

Renginio dalyviai priėmė rezoliuciją, kuri bus pateikta Seimo kaimo reikalų komitetui, Vyriausybei, savivaldos institucijoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų