REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Paskutinis 2012-jų metų savaitgalis bus kaip niekad gausus įvairiais kultūriniais renginiais. Galime pažadėti, kad pramogas sau sugebės išsirinkti net patys išrankiausi. Teatruose karaliaus šokių spektakliai, koncertų salėse skambės muzika, o tie, kurie mėgsta patys pirmieji išvysti naujus spektaklius, galės aplankyti kelias premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienio vakarą Vilniaus kongresų rūmai kviečia į šventinį koncertą „The Queen Symphony“. Legendinė „The Queen Symphony“ tęsia šventinių koncertų savaitę. Šį unikalų teatrališką kūrinį, jungiantį roko ir simfoninę muziką, sukūrė britų kompozitorius Tolga Kashif.

REKLAMA

Muzikos klubas „Brodvėjus“ kviečia kartu atšvęsti dainininko Lino Adomaičio 15 metų scenoje jubiliejų. Tai išskirtinė Lino Adomaičio akustinė programa, kuri susideda iš geriausių kūrinių, kuriuos Linas sukūrė per 15 metų. „Šią programą su Paco esame patikrinę daugelyje scenų, grojome įvairiuose akustinės muzikos festivaliuose. Man labai smagu atlikti būtent šią programą ir būtent su Paco, nes tiems, kas nori šiek tiek atsipūsti nuo triukšmo ir pasinerti į akustikos vandenį – šiame koncerte mes su Paco palaikysime kompaniją nuo jaukios ir šiltos Brodvėjaus scenos“, – sako L. Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Baltijos kamerinis operos teatras“ kviečia šv. Kalėdų nuotaika ir artėjančių Naujųjų metų viltimis pasidalyti su artimaisiais bei draugais Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmų dvasioje stebint „Barokinį operos pastišą“ – gražiausių baroko epochos kompozitorių muzikos perlų spektaklį. Jaunosios kartos aktyvaus menininko Jono Sakalausko iniciatyva surengtame spektaklyje atgimsta Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų muzikinio teatro tradicijos, o moderni vizualinė estetika susilieja su praėjusių epochų muzikinėmis tendencijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pramogų arenoje savo koncertą surengs trys muzikos žvaigždės: britų glam roko žvaigždės „Slade“ ir „Sweet“ bei romantiškas Thomas Andersas su grupe (buvusiam „Modern Talking“ nariui).

Šeštadienį Šv. Kotrynos bažnyčioje skambės flamenko muzika. Ispaniškas flamenkas nepaprastai populiarus visame pasaulyje. Ne išimtis ir Lietuva. Tad Kristupo Kalėdose – žavus gitaros virtuozas iš Ispanijos Carlosas Piñana.

Lietuvos nacionaliniame dramos teatre įvyks humanistinių vertybių projektas, skiriamas įžymiojo danų rašytojo ir poeto, didžiojo humanisto ir filosofo – Pasaulio konsulo – H. Ch. Andersenui atminti premjera. Spektaklio kūrybinis sumanymas yra paremtas autobiografiniu H. Ch. Anderseno kūriniu „Mano gyvenimo pasaka“, jo sukurtų pasakų siužetais ir asmenine kelionių enciklopedija. Spektaklis „meilė. mano. gyvenimas“ – tai H. Ch. Anderseno gyvenimo drama perteikta šokio ir pantomimos, peraugančios į sentimentalią klounadą, kalba.

REKLAMA

Į Ūkio banko teatro areną kviečiami tie, kurie neabejingi šokių spektakliams. Čia įvyks šokio spektaklio „Tango Salon“ premjera. „Tango Salon“ – tai naujas Gyčio Ivanausko teatro kūrėjų darbas, nauja improvizacija, dar vienas bandymas „išgelbėti“ pasaulį – šįkart moters grožiu ir aistringuoju argentinietišku tango.

Viena talentingiausių Lietuvos vokalisčių Justė „Jazzu“ Arlauskaitė ir Nacionalinės premijos laureatas pianistas Petras Geniušas kviečia kauniečius į loftą „Gargaras“, kur atliks bendrą koncertinę programą.

REKLAMA

Menų fabrike „Loftas“ pasirodymą surengs kylanti alternatyvios muzikos žvaigždė Markas Palubenka. Dainininkas įsikūnys į legendinį grupės „The Doors“ vokalistą Jimą Morrisoną.

Sekmadienį mažieji kviečiami į Kauno valstybinio teatro spektaklį „Alisa stebuklų šalyje“. Neišsemiamos fantazijos pasaulis ir vaikiškas smalsumas net suaugusiuosius traukia vis sugrįžti į Lewiso Carrollo pasaką „Alisa stebuklų šalyje". Kauno valstybinis dramos teatras šią kelionę paruošti pakvietė žinomą lenkų režisierę Ewą Piotrowską ir jos kūrybinius bendražygius – scenografę Giedrę Brazytę bei kompozitorių Antaną Jasenką. Tai aukštais meniniais reikalavimais pasižyminčiame Lenkijos teatre užgrūdinta kūrybinė komanda. Kauno žiūrovus menininkai pakvies pasinerti į jiems neįprastą, taip vadinamo objektų teatro, pasaulį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Menų spaustuvėje šokio spektaklio „5g vilties“ premjera. Šokio teatro spektaklis „5g vilties“ sukurtas dviem šokėjoms ir pianistui. Spektaklis kalba apie absurdišką, iracionalią, ironišką vilties troškimo situaciją, kuri nepasiduoda logikai. Tai iškreipta Būtis, kurioje įvyksta įdomus susikirtimas, bet tuo pačiu ir neatitikimas, kad štai ta Trejybė, ta Viltis praktiškai yra tavo dalis, o ji – lyg atsiskyrusi, jaučiasi bene iš niekur, atgrasi ir net šlykšti pati sau. Tai susisiję su žmogaus vidiniais skilimais, sąmyšiu, žmonių santykiais, atsiduriančiais absurdiškoj situacijoj.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų