REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visoje Lietuvoje vykstančios labdaros akcijos "Maltiečių sriuba 2012" metu trumpaisiais numeriais iš viso jau suaukota 311 tūkst. 514 litų. Iš jų daugiau kaip 170 tūkst. litų buvo suaukota nuo gruodžio pradžioje startavusios akcijos pradžios, likusi dalis per Kalėdas vykusio finalinio koncerto metu, suskaičiavo akcijos rengėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Šios lėšos bus skirtos vienišiems senoliams lankyti, ruošti jiems maistą, dažnai būnantį vieninteliu karštu maistu, bei reikalingiausioms slaugos priemonėms.

REKLAMA

"Suaukota suma rodo, kad Lietuvos žmonės neabejingi kitų, greta jų esančių žmonių sunkumams, jų vienatvei. Džiugu, kad kasmet visuomenės supratingumas ir noras padėti senoliams tik auga. Juk visi kažkada būsime senjorai", - sako Maltos ordino ambasadorius Lietuvoje baronas Kristianas fon Bechtolshaimas (Christian von Bechtolsheim).

Visi geros valios žmonės, norintys prisidėti prie akcijos "Maltiečių sriuba 2012", dar gali tai padaryti iki sausio 10 d. skambindami arba siųsdami žinutę trumpaisiais numeriais (1416 - 2 Lt, 1418 - 10 Lt).

REKLAMA
REKLAMA

Pernai, akcijos "Maltiečių sriubos 2011" metu, visoje Lietuvoje surinkta per 258 tūkst. litų. Už šiuos pinigus buvo vykdomi Maltos ordino pagalbos tarnybos projektai "Maistas ant ratų" 15-oje miestų ir "Socialinė priežiūra namuose" keturiuose miestuose, skirti vienišiems, sunkiai sergantiems, negalintiems savimi pasirūpinti žmonėms. Maltiečiai jau nuvežė apie 50 tūkst. porcijų karšto maisto vienišiems senukams į namus, tūkstančius kartų globotiniai yra aplankyti maltiečių slaugių. Už suaukotas lėšas maltiečiai ir toliau tęs šią veiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maltos ordinas (MO) yra seniausia humanitarinės pagalbos organizacija pasaulyje, įkurta daugiau kaip prieš 900 m. Jeruzalėje. Šiuo metu MO vykdo pagalbos projektus 120-yje pasaulio šalių. Daugiau kaip 80 tūkst. MO savanorių visame pasaulyje teikia pagalbą 5 mln. skurstančių bei ligonių, taip pat - nukentėjusių nuo karo, gamtos katastrofų, stichinių nelaimių.

Vienuolika metų Lietuvoje veikianti Maltos ordino pagalbos tarnyba vienija daugiau kaip 700 savanorių. Pagrindiniai Lietuvoje vykdomi projektai - "Maistas ant ratų" - karštos sriubos išvežiojimas į namus sunkiai sergantiems senukams 15-oje miestų ir "Socialinė priežiūra namuose" keturiuose miestuose, taip pat - socialiniai vaikų dienos centrai aštuoniuose miestuose, veikia jaunųjų maltiečių organizacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų