REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
Dainuojanti eglė (JAV) (nuotr. Organizatorių)

Turbūt nė vienas neįsivaizduojate švenčių be kalėdinės eglutės - ją papuošti susirenka visa šeima, o papuošalais tampa įvairiausi dalykai - blizgučiai, bumbulai, saldainiai, minkšti žaisliukai, sausainiai ar popieriniai karpiniai. 

Turbūt nė vienas neįsivaizduojate švenčių be kalėdinės eglutės - ją papuošti susirenka visa šeima, o papuošalais tampa įvairiausi dalykai - blizgučiai, bumbulai, saldainiai, minkšti žaisliukai, sausainiai ar popieriniai karpiniai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žmonių fantazijai nėra ribų, todėl nenuostabu, kad paprastas eglutes keičia...šokoladinės, stiklinės ar net auksinės. Ką pasakytumėte pamatę iš 40 kilogramų aukso padarytą kalėdinę eglutę?

REKLAMA

1. Didžiausia plaukiojanti eglė, Brazilija

Per šių metų šviesų ir muzikos festivalį Rio de Žaneire buvo įžiebta didžiausia pasaulyje plaukiojanti kalėdinė eglė. 85 metrus siekianti žaliaskarė sveria 542 tonas, o ją puošia 3,1 mln. lempučių.

2. Šokoladinė eglė, Prancūzija

Garsus šokolado meistras Patrickas Rogeris, siekdamas surinkti lėšų „Telethon“ labdaros fondui, pagamino milžinišką dešimties metrų aukščio šokoladinę eglę. Prie šios eglės menininkas dirbo mėnesį laiko, o pabaigtas kūrinys svėrė apie 4 tonas.

REKLAMA
REKLAMA

3. Brangiausia kalėdinė eglė, Jungtiniai Arabų Emyratai

Abu Dabio miesto viešbučio „Emirates Palace Hotel“ svečius šiemet džiugina 11mln. JAV dolerių vertės kalėdinė dekoracija. 13 metrų aukščio eglė, kuri kainavo 10 tūkst. dolerių, yra papuošta ypatingos vertės žaislais. Ant jos blykčioja apyrankės, kolje ir laikrodžiai, kuriuos puošia net 181 brangakmenis.

4. Auksinė eglė, Japonija

Japonijos juvelyrė Ginza Tanaka šioms Kalėdoms pristatė ypatingą auksinę eglutę, kurią puošia "Disney" personažų atvaizdai. Kalėdinis medis, kurio kaina siekia 4,2mln. JAV dolerių, yra pagamintas iš 40 kg gryno aukso, jos aukštis siekia maždaug 2,4 metro, o plotis - 1,2 metro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Elektroninė eglė, Belgija

Šiais metais Belgijos sostinėje Briuselyje sužibėjo menkai tradicinę kalėdinę eglę primenanti elektroninė „žiemos skulptūra“. "Abies Electronicus" kompanijos sukurta 25 metrų aukščio instaliacija iš šviečiančių kubų kas vakarą miesto gyventojus džiugina šviesų ir muzikos reginiu. Priešingai nuo kitų kalėdinių eglių, ant šios galima užsilipti.

6. Aukščiausia LEGO eglė, Malaizija

Pirmasis Azijoje Legolendo Parkas šiais metais nustebino savo lankytojus aukščiausia iš LEGO konstruktorių sukurta egle. 9 metrų plastmasinę eglutę sudaro 400 tūkst. LEGO detalių ir ji sveria daugiau nei 6 tonas.

REKLAMA

7. Elektrinė eglė, Anglija

"Vauxhall Motors" ir "The King Cross Filling Station" įpareigojo Gary Card, Londono dizainerį ir iliustratorių, sukurti elektrinę kalėdinę eglę, kuri apšviestų dalį Regents kanalo. Milžiniška elektrinė eglė savo šviesomis perteikia automobilio variklio struktūrą iš vidaus.

8. Aukščiausia Murano stiklo eglė

Aukščiausia pasaulyje stiklinė eglė, pagaminta iš Murano stiklo, stovi centrinėje Campo Santo Stefano aikštėje, Venecijoje, Italijoje. 8,5 m aukščio eglę, kuri sveria apie 3 tonas, sukūrė Venecijos projektuotojas Simone Giovanni Cenedese.

REKLAMA

9.  „Dainuojanti“ eglė, Šarlotė, Šiaurės Karolina

Jau 58 metus iš eilės Šarlotės mieste galima pasiklausyti dainuojančios kalėdinės eglės. Gruodžio 8-9 dienomis Ovens Auditorium pastate ant specialių pakylų užlipa atlikėjai, sudarydami eglės formą, ir gieda kalėdines giesmes.

10. Didžiausia pasaulyje gyva Kalėdinė eglė, Vilmingtonas, Šiaurės Karolina

Didžiausia pasaulyje gyva kalėdinė eglė stovi Vilmingtone, Šiaurės Karolinoje. Pats medis - nėra spygliuotis, tai milžiniškas ąžuolas, kuriam kaip spėjama per 400 metų. Pirmą kartą kalėdiškai jis buvo papuoštas 1928 metais, šiandien jį puošia daugiau kaip 5 250 lempučių.

Siūlome pasižiūrėti į pačias pačiausias eglutes:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų