REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Indrė Anskaitytė, LRT radijas

Europos Komisija ketina skirti beveik du milijonus eurų Interpolui ir taip paremti jo pastangas kovoti su nusikaltimais laukinei gamtai.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia pasaulyje kriminalinės policijos organizacija prisideda prie projekto, kuriuo siekiama ginti pasaulio gamtos išteklius nuo neteisėtos tarptautinės prekybos laukine flora ir fauna.

REKLAMA

Europos Komisijos teigimu, nusikaltimai laukinei gamtai retai pastebimi, tačiau jų poveikis – pasaulinio masto. Ekspertai atkreipia dėmesį, kad neteisėta prekyba dramblio kaulu ir raganosio ragais šį dešimtmetį pasiekė didžiausią mastą, taip pat padaryta žalos nykstančioms gyvūnų rūšims ir atogrąžų medienos ištekliams. Pasak specialistų, tai lemia biologinės įvairovės mažėjimą.

Komisijos nuomone, Interpolui skiriamas finansavimas turėtų paskatinti tarptautinį bendradarbiavimą ir padėti efektyviau kovoti su nusikaltėliais, kurie iš neteisėtos prekybos uždirba milijonus.

Kovos su nusikaltimais laukinei gamtai projekte dalyvauja tokios organizacijos kaip Interpolas, Jungtinės Tautos ar Pasaulio bankas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų