REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinomo Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalnio laukia trečias tyrimas per penkis mėnesius. Šalies valdžia didina spaudimą opozicijai, skelbia AP.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį paskelbtame Tyrimų komiteto pranešime teigiama, kad pareigūnai prieš A. Navalną, kuris jau yra kaltinamas sukčiavimu ir pinigų plovimu, pradėjo naują tyrimą.

REKLAMA

Pasak tyrėjų, įtariama, kad A. Navalnas neteisėtai iš dabar jau nebeegzistuojančios liberalų partijos - Dešiniųjų jėgų sąjungos 2007 metais pasisavino 100 mln. rublių (3,2 mln. JAV dolerių).

Liepą 36-erių advokatui buvo pateikti kaltinimai dėl pusės milijono dolerių pasisavinimo iš valstybinės medienos įmonės. Šį mėnesį A. Navalnis ir jo brolis buvo apkaltini 2008-2011 metais dirbdami pašte pasisavinę apie 1,8 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicijos lyderis neigia šiuos kaltinimus ir tvirtina, kad jie politiškai motyvuoti. A. Navalnas pažymėjo, kad nė vienu atveju nebuvo nukentėjusiųjų.

Naujienų agentūra "Interfax" citavo buvusios Dešiniųjų jėgų sąjungos vieną lyderių Leonidą Gozmaną, kuris paneigė pranešimus apie sukčiavimą jo partijoje.

"Tai dar viena provokacija, visiškas absurdas", - sakė L. Gozmanas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų