REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2012 metai sporto pasauliui padovanojo dešimtis gražiausių akimirkų: dramą, džiaugsmo ašaras ir neįtikėtina talentą. Tačiau telegraph.co.uk atrinko tik dešimt įspūdingiausių sporto akimirkų šiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

10. Paskutinės sekundės metimas

„Neįtikėtina“  - taip Lindsey koledžo krepšinio komandos žaidėjo Chase Spreeno metimą paskutinę sekundę apibūdino komentatorius. Dvejais taškais nuo savo varžovų – Georgetowno komandos atsilikinėję, paskutinę sekundę desperatišku metimu išplėšė pergalę.

REKLAMA

9. „El Mago“ spyris

Regbio žaidėjui iš Argentinos Chuanui Martinui Hernandezui pakako tik vienos akimirkos, kad priblokštų visus regbio aistruolius. Nepaisant nepatogios padėties, J. M. Hernandezas sukūrė tikrą stebuklą ir atliko spyrį neregėtu kampu.

8. Salto įvartis

Nors oficialiai šis įvartis buvo atliktas ne šiais metais, o per praėjusias Šv. Kalėdas, Jeromo Simpsono salto tiesiog nusipelnė būti šiame dešimtuke. J. Simpsono įvartį – priešininkų komandos žaidėjo Darylo Washingtono išvengiant salto judesiu – galima tituluoti vienu labiausiai pribloškiančių įvarčių NFL istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

7. Geriausias kamuoliuko pagavimas

Naujosios Zelandijos kriketo komandos „Central Stags“ žaidėjų Bevano Smallo ir Michaelo Masono duetas parodė tikrą tarpusavio supratimą, kai sugebėjo sugauti priešininkų komandos įspūdingai atmuštą kamuoliuką. Šie akrobatiniai dueto šuoliai pretenduoja į geriausio visų laikų kamuoliuko pagavimo titulą.

6. „Golfo karaliaus“ sugrįžimas

Buvęs pasaulio golfo reitingo lyderis Tigeris Woodsas priminė apie savo meistriškumą, sužibėdamas turnyre Muirfieldo miestelyje. Taikydamasis į 16-ąją duobutę T. Woodsas atliko nepriekaištingą smūgį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Bubba Watsono antras smūgis

Amerikiečių golfo žvaigždė Bubba Watsonas buvo ant bedugnės krašto, kai po prasto smūgio golfo meistrų turnyre Augustoje į lemiamą, 10-ąją duobutę turėjo pataikyti apsuptas medžių.

4. Zheng Tao „auksinis“ plaukimas

Kinų parolimpietis Zheng Tao neturi rankų, bet Londono parolimpinių žaidynių 100 metrų plaukimo nugara rungtyje (S6 kategorija) iškovojo auksą. Tai žmogus – torpeda, įvaldęs tobulą akvadinaminę techniką, mokantis didelį plaukimo greitį išvysti tik savo klubais ir kojomis. Stovėdamas ant apdovanojimų pakylos plaukikas gėlių puokštę laikė prispaudęs ją prie smakro.

REKLAMA

3. Stebuklingas Davido Wetherillio šūvis

Britų stalo tenisininkas Davidas Wetherillis ant kojų išsilaikyti gali tik kaire ranka pasiremdamas į lazdą. Londono parolimpinėse žaidynėse jis sugebėjo atlikti stebuklingą atsakomąjį šūvį: visu svoriu pasilenkęs į dešinę pusę ir pasiekęs benulekiantį kamuoliuką, oponentui iš Vokietijos D. Wetherillis nepaliko jokių vilčių.

2. Tobulas šuolis

Po amerikiečių gimnastės McKaylos Maroney tobulo šuolio Londono olimpinių žaidynių sportinės gimnastikos rungtyje, vienas iš teisėjų liko išsižiojęs. Už paskutinį šuolį aukso medalio link M. Maroney gavo įspūdingą 16,233 balų įvertinimą. O jos pasirodymų vidurkis – 9,733 balo – tapo aukščiausiu įvertinimu šioje rungtyje olimpinių žaidynių istorijoje, įsigaliojus naujai skaičiavimo sistemai.

1. Pribloškianti Zlatano Ibrahimovičiaus salvė

Draugiškų rungtynių tarp Anglijos ir Švedijos metu iš 35 metrų aukščiausios kokybės salvę paleidęs Zlatanas Ibrahimavočius neabejotinai pretenduoja tapti geriausio visų laikų įvarčio autoriumi.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų