REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Filipinai garsėja Kalėdų tradicijų įvairove, o ypač tarp turistų populiarus San Fernando didysis žibintų festivalis, kuris rengiamas Pampanga provincijos sostinėje. Ši gyvenvietė yra įsikūrusi apie 1,5 valandos kelio automobiliu nuo Manilos. Vietiniai festivalį vadina Ligligan Parul.

REKLAMA
REKLAMA

Pampanga garsėja itin nagingais amatininkais, kurie kuria itin unikalius šventinius žibintus. Kiekvienais metais geriausi jų kūrėjai regione norėdami parodyti savo kūrinius renkasi į festivalį ir varžosi dėl geriausiųjų vardo.

REKLAMA

Tiesa, metams bėgant žibintus pakeitė lemputės, bet festivalio esmė liko ta pati – išradingumas ir fantazija. Jei anksčiau dažniausiai buvo galima pamatyti žvaigždės formos kompozicijas, tai dabar festivalio dalyviai pristato kelių metrų skersmens darbus, kurie iliustruoja vietinius simbolius ir kultūros ženklus.

Įdomu tai, kad šių kompozicijų gamybai pasitelkiamos ir tokios medžiagos kaip plastikas, vyniojimo popierius ir pan.

Festivalio tradicija prasidėjo dar 1928 metais, žmogus pavarde Franciskas Estanislao sukūrė klasikinį šventinį žibintą, kuris buvo penkiakampės žvaigždės formos ir simbolizavo Betliejaus žvaigždę, kuri atvedė išminčius pas kūdikėlį Jėzų. Vėliau šią idėja perėmė vietos menininkai ir amatininkai ir taip išradingų žibintų gamyba tapo kasmetiniu festivalio, kuris į Filipinus sutraukia minias turistų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų