REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbas Kalėdų Seneliu prekybos centre ar parduotuvėje gali išmokyti kur kas daugiau negu pakuoti dovanas elfų dirbtuvėse ar važinėti elnių tempiamose rogėse.

Darbas Kalėdų Seneliu prekybos centre ar parduotuvėje gali išmokyti kur kas daugiau negu pakuoti dovanas elfų dirbtuvėse ar važinėti elnių tempiamose rogėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„The Wall Street Journal“ dalijasi karjeros ekspertų įžvalgomis apie tai, kuo Kalėdų Senelio darbo patirtis gali padėti bet kokiame kitame darbe. Net jeigu šis darbas jums niekuo nepasitarnautų, neabejotinai taptų bent jau kito darbo pokalbio objektu.

REKLAMA

Susitarti su kietu „pirkėju“.

Dažnai nutinka, kad Kalėdų Senelį aplankęs vaikas nedrąsiai slepiasi už tėvų arba priešingai – būna suirzęs. Tuomet Kalėdų Senelis vaikui leidžia išsilieti ir diktuoti savo sąlygas, sako Judith Noerr, bendrovės „The Noerr Programs“, atsakingos už Kalėdų Senelių darbą 230 įmonių, vadovė. Piktas atsakymas įtūžusiam vaikui ar reikalaujantiems tėvams įpiltų tik dar daugiau žibalo į ugnį. „Gebėjimas matyti, ko nori reiklus klientas ir kaip su juo bendrauti yra naudingas bet kokiame versle“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA

Profesionalumas ir aktoriniai įgūdžiai.

Kalėdų Seneliai dirba pagal labai griežtas taisykles – jiems net ir per pertraukas vilkint raudonąjį kostiumą negalima rūkyti, keiktis, vartoti alkoholio. Tokia griežta tvarka padeda ugdyti discipliną ir įgūdžius pritaikyti kitose darbo vietose, sako bendrovės „Glassdoor“ karjeros specialistas Rusty Rueffas. Pardavėjai turi patikėti, kad jų produktas yra geriausias, vadybininkai turi palaikyti komandą morališkai net ir tuomet, kai laikai yra labai sunkūs, o darbuotojai privalo gerbti darbdavius net ir tuomet, kai jie įsitikinę, kad geriausias spendimas yra visiškai kitas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vadovo lūkesčiai.

Geri darbuotojai nori pabaigti projektus gerokai anksčiau nei jiems priklauso, pasiekti ambicingus tikslus, bet kartais gali nepasisekti. Todėl pamoka – niekada nežadėkite daugiau nei galite. „Kalėdų Senelis niekada nežada vaikui daugiau, nei jis gali duoti“, – sako J. Noerr. Kadangi tėvai ne visada yra pajėgūs nupirkti tai, ko vaikas nori, Kalėdų Seneliai treniruojami į kiekvieną norą atsakyti nieko neprižadant, pavyzdžiui, „Aš pažiūrėsiu, ką galiu padaryti“ ir panašiai. Lygiai taip pat, kaip ir Kalėdų Senelis, darbuotojai turi žinoti, ką gali žadėti, o ko ne.

REKLAMA

Gebėjimas bendrauti su visais.

Kalėdų Senelis turi klausytis dovanų pageidavimų, šypsotis fotografuojamas ir filmuojamas ir nieko neskubinti. R. Rueffas sako, kad gebėjimas atsakyti į skirtingus lūkesčius yra pagrindinis įgūdis dirbant bet kokį darbą, nepriklausomai nuo to, ar esate pardavėjas, ar bendrovės generalinis direktorius.

Ištvermė tempti roges (arba dirbti biure).

Dauguma Kalėdų senelių dirba 10 valandų pamainomis turėdami tik trumpas pietų pertraukas ir atidirbę dešimtį valandų moka su vaikais bendrauti lygiai taip pat, kaip ir darbo pradžioje, sako J. Noerr.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų