REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net ir didžiausi lyderiai daro klaidų..

Nuo 1966-ųjų metų, kuomet seras Ričardas Bransonas pradėjo pirmąjį verslą, vizionierius įkūrė beveik šimtą verslo vienetų po “Virgin” prekės ženklu. Nieko keisto, jog kelyje į sėkmę būta ir klaidų. Tiesą pasakius, Ričardas patyrė daugiau fail’ų, negu yra sakęs žiniasklaidai – apie kai kuriuos bankrotus nutylėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Vienoje konferencijoje verslo magnatas pripažino, jog kai kurių verslų tiesiog neišgelbėsi. Jis teigia: “Mano mama nuo mažų dienų išmokė neskirti tiek daug laiko savigailai ir praeičiai. “Per daugybę metų, aš su savo komanda patyrėme daug klaidų. Tačiau, užuot gailėjęsi, pradedame ieškoti kitų galimybių, kurių apstu.”

REKLAMA

“Virgin Cola”. Tai vienas žinomiausių verslininko bankrotų. “Norėjau sukurti akiplėšišką buteliuko dizainą, turintį Pamelos Anderson figūrą”, – sako jis savo tinklaraštyje. “Šis verslas išmokė nenuvertinti stambių gaiviųjų gėrimų gamintojų. Dabar niekuomet nemanau, jog didžiulės ir dominuojančią padėtį užimančios bendrovės yra tingios”, – priduria.

“Virgin Brides”. Vestuvių drabužių parduotuvės savo duris atvėrė 1996-iais metais, keliuose Anglijos miestuose. Pirmojo atidarymo metu Bransonas nusiskuto barzdą ir vilkėjo vestuvinę suknelę (rimtai). Tačiau verslas taip ir nesuklestėjo. Užsakymus nustota priiminėti 2007-ųjų gruodžio mėnesį, patyrus didelių nuostolių intensyvioje konkurencijoje.

REKLAMA
REKLAMA

“Virgin Clothing”. 1998-iais metais įkurta įmonė pardavinėjo vyriškus ir moteriškus drabužius, avalynę bei aksesuarus. “Virgin” pasamdė vieną žinomiausių reklamos agentūrų “Saatchi & Saatchi”, jog ši sukurtų reklamos vizualizacijas. Vis dėlto, 2000-iais, patyrus didžiulius nuostolius, bendrovės akcininkai nusprendė išardyti verslo vienetą.

“Virgin Cars”. Bransonas jau turėjo lėktuvus bei traukinius, trūko tik automobilių. 2000-ųjų gegužę įkurta internetinė svetainė, kurioje galima įsigyti automobilį. Pirmaisiais metais buvo tikimasi parduoti 24 tūkst. automobilių, tačiau rezultatas – vos 2 tūkst. Po trijų metų parduota tik 12 tūkst. automobilių. 2005-iais metais bendrovė nustojo egzistuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Virgin Megatore”. Atidaryta 1992-iais metais, “Virgin Megastore” nugyveno ilgą gyvenimą. Tačiau galiausiai, neatlaikiusi skaitmeninės muzikos rinkos konkurencijos, 2009-iais metais bendrovė nustojo funkcionuoti. Ričardas Bransonas pripažino, jog jis delsė keisti verslo modelį, iš dalies todėl, jog “Virgin Megastore” – bendrovės paveldas.

“Virgin Flowers”. Pasirodo, jog kurį laiką Bransonui priklausė gėlių prekybos taškai. Apie tai niekur oficialiai nekalbama, tačiau keletas straipsnių patvirtina, jog šia veikla užsiimanti bendrovė egzistavo. Tikriausiai “Virgin” grupė labai greitai uždarė šį verslą arba pardavė, nes “Virgin Group” oficialioje svetainėje jokių įrašų taip pat nėra.

REKLAMA

“Virgin Pulse”, “Virgin Digital”. Beprotis Bransonas bandė konkuruoti su “Apple iPod” ir “Apple iTunes”. “Įkūrėme bendroves 2004-iais metais, o jau po metų turėjome pripažinti garsių prekės ženklų pranašumą. Kitaip tariant, “Virgin Pulse” ir “Virgin Digital” technologiškai paseno, lyginant su inovatyviais “Apple” sprendimais”, – rašė seras Bransonas.

“Virgin Express”, “Virgin Charter”. Ne visos “Virgin” iniciatyvos ore (suprask, aviacijos versle) buvo sėkmingos. Tarkim, Briuselyje 1996-iais įkurta “Virgin Express” bandė pasipriešinti “EasyJet”, tačiau patyrusi nuostolius 2006-iais užsidarė. Tokios pat lemties sulaukė pokrizinių sunkumų neatlaikiusi “Virgin Charter”, kuri buvo išardyta 2009-iais.

REKLAMA

“Virgin Student”. 2000-iais įsikūręs bendruomenės portalas “VirginStudent” tuo metu nebuvo laikomas socialiniu tinklu, bet peržvelgus archyvinius puslapius galima pastebėti jo panašumą į “Facebook”: asmeniniai profiliai, fotografijų albumai, galimybė pasiūlyti draugauti, įkurti grupes ir žinučių sistema. 2005-iais portalas buvo uždarytas po kelių techninių nulaužimų. Manoma, jog prie to prisidėjo augantis “MySpace”.

“Virgin National Lottery”. Keletą kartų Bransonas siekė gauti licenciją loterijų organizavimui nacionaliu mastu – 1994-iais ir 2000-iais. Antruoju atveju jau Ričardas buvo gavęs linenciją, bet konkurentai padavė skundimą į teismą, bylą laimėjo ir licencija iš Bransono buvo atimta. Teigiama, jog Bransonas dar kartą bandė laimę 2005-iais, bet taip pat nesėkmingai. Anot “The Guardian” žurnalisto: “būta diskusijų su valstybės institucijomis ir tiek..”

Lina MILKEVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų