REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Du žmonės nužudyti trečiame pagal dydį Argentinos mieste Rozarijuje, o plėšikavimų banga sklinda, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Policija panaudojo ašarines dujas ir gumines kulkas, kad sustabdytų šimtus žmonių, puolančių prekybos centrą sostinės Buenos Airių pakraštyje.

REKLAMA

Rozarijuje ir Čako provincijoje buvo ir kitų incidentų. Plėšikavimai šalies pietuose prasidėjo ketvirtadienį. Vyriausybė teigia, kad dėl jų kaltos su opozicija susijusios profsąjungos.

Argentinos televizijos kanalai rodė žmones, kurių daugumos veidai buvo pridengti, mėtančius akmenis į policijos pareigūnus ir bandančius įsilaužti į parduotuves ir prekybos centrus.

Šios atakos primena smurtą, kilusį per Argentinos ekonomikos krizę 2001-aisiais, kai bedarbiai gyventojai masiškai plėšė prekybos centrus.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Nacionalinio saugumo sekretorius Serchijus Bernis (Sergio Berni) teigia, kad šį kartą plėšikautojai grobė plazminius televizorius ir garso grotuvus, o ne maistą. Be to, jie plėšė ne dėl skurdo.

Ketvirtadienį buvo apiplėšti mažiausiai trys prekybos centrai. Plėšė daugiau nei šimtas žmonių. Jie grobė elektronikos prekes, žaislus, drabužius ir maisto produktus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų