REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo 2012-ųjų gruodžio 21-iosios Lietuvos laisvosios rinkos institute (LLRI) specialiosios ekspertės pareigų nebeis ilgus metus čia dirbusi Rūta Vainienė.

Nuo 2012-ųjų gruodžio 21-iosios Lietuvos laisvosios rinkos institute (LLRI) specialiosios ekspertės pareigų nebeis ilgus metus čia dirbusi Rūta Vainienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Rūta nepaprastai daug prisidėjo prie to, koks Institutas yra šiandien, jos buvimas komandos nare – neįkainojamas. Kartu visi dirbome ir siekėme sugrąžinti žmonių tikėjimą žmonėmis, paskatinti žmones likti, dirbti ir kurti Lietuvoje. Ir toliau aktyviai sieksime šių tikslų kartu su visa LLRI komanda, kurią po švenčių papildys trys nauji nariai“, – sako LLRI prezidentas Žilvinas Šilėnas.

REKLAMA

R. Vainienė su pertraukomis LLRI dirbo nuo pat jo įkūrimo 1990 metais iki dabar. Nuo 1999 metų ji vadovavo ekspertų komandai, tapo viceprezidente, o 2008 metais visuotinio susirinkimo buvo išrinkta prezidente. Nuo 2011 metų R. Vainienė LLRI ėjo specialiosios ekspertės pareigas.

„Daugiau nei aštuoniolika metų dirbau ne pelno sektoriuje – Lietuvos laisvosios rinkos institute. Tai mano namai ir mano širdis – Institute užaugau. Taip pat du metus buvau politinio pasitikėjimo valstybės tarnautoja, penkerius metus buvau Lietuvos banko valdybos narė, po kelis mėnesius dirbau privačioje ir savivaldybės akcinėje bendrovėje. Su laisvosios rinkos idėjomis nesiskirsiu, tačiau dabar noriu išmėginti savarankišką nepriklausomos ekspertės veiklą. Institute sukaupiau tiek žinių ir įgūdžių, kad nekantrauju pasidalinti, matau tam didelį poreikį“, – sako Rūta Vainienė.

Lietuvos laisvosios rinkos institutas skaičiuoja jau dvidešimt trečius aktyvaus gyvavimo metus ir yra viena seniausių nevyriausybinių organizacijų visoje Europoje, atstovaujančių austrų ekonomikos mokyklai ir skleidžiančių asmens laisvės, atsakomybes ir ribotos valdžios idėjas. LLRI taip pat buvo pirmoji po Nepriklausomybės atkūrimo Lietuvoje įsteigta privati, pelno nesiekianti, nepolitinė organizacija, kuri nepriklausomai teikė ekonominės politikos ekspertizes ir rekomendacijas. LLRI remia privatūs asmenys, įmonės, tarptautiniai fondai ir organizacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų