REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Airijoje mirus nėščiai moteriai paskelbta, kad šalis legalizuos abortus. Antradienį pranešta, kad Dublinas keis šalies įstatymus, kad aborto atlikimas tuo atveju, kai moters gyvybei gresia pavojus, nebūtų laikomas nusikaltimu, skelbia šalies spauda.

REKLAMA
REKLAMA

Numatoma leisti abortą ir tuo atveju, jei moteris gali nusižudyti, tačiau nėštumo nutraukimas ir toliau bus draudžiamas, jei moteris pastojo po išprievartavimo ar kraujomaišos.

REKLAMA

Šiuo metu Airijoje galiojantys įstatymai yra griežčiausi Europoje. Manoma, kad bet kokiems įstatymų pakeitimams aršiai priešinsis Katalikų bažnyčia.

Atlikti abortą tuo atveju, jei manoma, kad moters gyvybei gresia pavojus, buvo leidžiama ir anksčiau, tačiau net ir tokiu atveju labai dažnai medikai nenorėjo to daryti, nes bijojo baudžiamojo persekiojimo.

Diskusijos dėl abortų suaktyvėjo prieš septynias savaites po to, kai Airijoje mirė 31 metų moteris, kuriai gydytojai atsisakė atlikti abortą, nors jai jau buvo prasidėjęs persileidimas. Moteris mirė praėjus keturioms dienoms po to, kai medikai pašalino negyvą vaisių, nuo kraujo užkrėtimo. Jos vyras sakė, kad gydytojai atsisakė nutraukti nėštumą, nes vis dar buvo girdimas vaisiaus širdies plakimas. Remiantis Airijos įstatymais, vairius yra laikomas Airijos piliečiu, turinčiu visas teises.

Abortų draudimas Airijoje verčia moteris vykti nėštumo nutraukti į užsienį. Statistika rodo, kad praėjusiais metais 4 tūkst. 149 moterys iš Airijos atvyko į Angliją ir Velsą nutraukti nėštumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų