REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laura Asadauskaitė nesitiki šiemet vėl tapti geriausia šalies sportininke. Ji sako: "Rūta Meilutytė šiemet geriausia, ji to tikrai nusipelnė"

REKLAMA
REKLAMA

Olimpinė čempionė penkiakovininkė Laura Asadauskaitė naujajam sezonui dar nepradėjo rengtis - ją užgriuvo apdovanojimų lavina. Lietuvos sporto žurnalistų federacija geriausių šalies sportininkų rinkimuose Londono olimpinių žaidynių čempionei penkiakovininkei Laurai Asadauskaitei skyrė antrąją vietą.

REKLAMA

Be to, penkiakovininkė išrinkta geriausia Lietuvos kariuomenės sportininke. O sostinės Rotušėje miesto meras Artūras Zuokas jai įteikė ir vieną garbingiausių miesto apdovanojimų – Šv. Kristoforo statulėlę.

"Labai tuo džiaugiuosi. Apdovanojimai puošia mano butą, jie yra pačioje garbingiausioje vietoje šalia Andrejaus gausios laimėjimų kolekcijos. „Metai man buvo labai sėkmingi, apie tokius gali svajoti kiekvienas sportininkas“, - sakė L. Asadauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Londono olimpinės žaidynės jau praeityje, ar jau pradėjai rengtis naujam sezonui? Normaliai sportuoti dar nepradėjau, pusiau dirbu, pusiau ne. Mano sportinis režimas dar nėra normalus. Labai daug įvairiausių šventinių renginių, kitos veiklos, nesusijusios su sportu. Dabar šioks toks atokvėpis, o į darbą rimčiau kibsiu po Naujųjų metų.

Kur sutiksi Naujuosius metus? Be abejo, su draugais, tačiau kur – su Andrejumi dar neapsisprendėme. Gal vietoje, o gal ir ne. Į priekį per daug nežiūriu, gyvenu įvairiais pagerbimais, kurių laukia dar ne vienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikriausiai geriausia 2012 metų Lietuvos sportininke netapsi, Rūta Meilutytė tave aplenks... Ar jums dar kyla klausimas? (šypsosi ...). Žinoma, Rūta Meilutytė šiemet geriausia, jinai to tikrai nusipelnė. Ji – puiki plaukikė, jos rezultatai tiesiog fantastiški. Buvau geriausia 2011 m. Lietuvos sportininkė, teko pakelti didelę populiarumo naštą. Geriausiųjų 2012 metų sportininkų rinkimuose tikiuosi užimti antrąją vietą.

O gal ir nebūsiu antra. Viskas priklausys nuo to, kaip mano pasiekimus įvertins Lietuvos žmonės. Kaip ten bebūtų, esu be galo laiminga, kad šiemet pavyko tapti ir olimpine, ir Europos čempione. Nuo 2003 metų esu Lietuvos krašto apsaugos savanorė, todėl man malonus siurprizas – ir šiemetinis Lietuvos kariuomenės sportininkų ir specialistų, atsakingų už sporto renginius, nugalėtojos vardas.

REKLAMA

 

Ar jau baigei visus mokslus? 2007 metais įsigijau tuomečio Vilniaus pedagoginio universiteto kūno kultūros ir sporto bakalauro diplomą, o praėjusiais metais - Mykolo Romerio universiteto ES politikos ir administravimo magistrės laipsnį. Atpuolė daug rūpesčių, dabar mano visas dėmesys sutelktas sportui ir šeimai – vyrui Andrejui Zadneprovskiui ir dukrelei Adrianai.

Tave žiemą nuolat matydavome rungtyniaujančią lengvosios atletikos maniežuose per įvairias bėgimo varžybas, laimi netgi Lietuvos čempionatų medalių. Ar iš šiemet žadi „skriausti“ tikrąsias mūsų šalies bėgikes? Nežinau, manau, kad bėgimo varžyboms būsiu nepasirengusi. Į bėgimo taką juk nestosi, jeigu neįveiksi pakankamai kilometrų. Šiaip jau bėgimas man patinka, pažiūrėsiu, kokia bus mano sportinė forma. Pamažu jau pradedu ilgėtis varžybų.

Marytė Marcinkevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų