REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švenčių dienomis policija dirbs sustiprintomis pajėgomis ir rūpinsis žmonių saugumu.

Atsižvelgiant į tai, kad per ilguosius savaitgalius, palyginti su įprastomis poilsio dienomis, padaroma gerokai daugiau nusikalstamų veikų ar kitų viešosios tvarkos pažeidimų, taip pat įvyksta skaudžių eismo nelaimių bei siekiant tinkamai užtikrinti viešąją tvarką, žmonių ir eismo saugumą, suaktyvinti teisės pažeidimų prevenciją, šventinėmis dienomis policija stiprina pajėgas.

REKLAMA
REKLAMA

Gatvėse ir keliuose dirbs daugiau policijos pareigūnų, bus organizuotos sustiprintos policinės priemonės viešajai tvarkai užtikrinti ir nusikalstamoms veikoms užkardyti. Ypatingas dėmesys bus skiriamas masinių susibūrimų ir šventinių renginių organizavimo vietoms, jose besilankantiems neblaiviems, apsvaigusiems, kitoms rizikos grupėms priskiriamiems asmenims. Prie barų, kavinių, visą parą dirbančių prekybos vietų, masinių žmonių susibūrimo vietų bus organizuotos priemonės, skirtos transporto priemonių vairuotojų blaivumui ar galimam apsvaigimui nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų tikrinti, sustiprintas kelių policijos patruliavimas magistraliniuose keliuose.

REKLAMA

Pareigūnams nurodyta susitikti su atsakingais vietos savivaldos institucijų atstovais, vyksiančių renginių organizatoriais ir alkoholiniais gėrimais prekiaujančių prekybos įmonių vadovais ir aptarti renginių organizavimo, saugumo ir prekybos alkoholiniais gėrimais, užtikrinimo klausimus. Pareigūnai prašys, kad tamsiuoju paros metu būtų apšviestos gatvės, šventinių renginių ir žmonių susibūrimo vietos, kad organizatoriai, bendradarbiaudami su saugos tarnybomis, tinkamai pasirūpintų renginių saugumu. Pareigūnai sieks, kad asmenims, nesulaukusiems nustatyto amžiaus, nebūtų parduodami, nuperkami ar kitaip perduodami alkoholio ar tabako gaminiai, taip pat pirotechnikos priemonės.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgus į meteorologų prognozes dėl sudėtingų eismo sąlygų (plikledis, gausus sniegas, lijundra), pareigūnai kreipsis į kelius prižiūrinčių įmonių atsakingus darbuotojus ir bandys imtis visų galimų priemonių, kad būtų užtikrintas saugus transporto priemonių ir eismo dalyvių eismas.

Vykdant teisėtvarkos pažeidimų prevenciją masinių renginių metu, bus pasitelkiami policijos rėmėjai, Šaulių sąjungos, kitų visuomeninių organizacijų nariai, glaudžiai bendradarbiaujama su renginių organizatoriais ir per renginius dirbsiančiomis saugos tarnybomis.

Švenčių metu bus sustiprinta ir pareigūnų darbo drausmės kontrolė, visoje šalyje dirbs pareigūnų kontrolės grupė, teritorinėse policijos įstaigose bus paskirti pareigūnus, atsakingi už apskrities mastu vyksiančių priemonių kontrolę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų