REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėdų Senelio dovanos – iš kariškių rankų

Kalėdų laukia ir maži, ir dideli. Tačiau ne visų šeimų šventinis stalas būna gausus, ne pas visus Kalėdų Senelis ateina nešinas pilnu maišu. Todėl jau ne pirmi metai Karaliaus Mindaugo motorizuotojo pėstininkų bataliono kariai prieš didžiąsias žiemos šventes su dovanomis lanko gausias šeimas.

REKLAMA
REKLAMA

Paprasti norai

Vakar Kalėdų Senelio sulaukė dešimt panevėžiečių šeimų, kuriose auga keturi ir daugiau ikimokyklinio amžiaus vaikų.

REKLAMA

Kaip pasakojo Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų Karaliaus Mindaugo motorizuotojo pėstininkų bataliono štabo Ryšių su visuomene skyriaus viršininkė, kapitonė Tatjana Ramonienė, jau penktus metus iš eilės bataliono kariai prieš Kalėdas lanko socialiai remtinas šeimas.

Pernai kariškiai dovanomis apdalijo rajono gausias šeimas, o šiemet – miesto. Iš viso buvo aplankyta dešimt šeimų, kuriose auga 43 vaikai.

„Lankytinas šeimas mums padėjo atsirinkti Savivaldybės Socialinės paramos skyrius. Pagrindinis kriterijus – kad augtų keturi ir daugiau ikimokyklinio amžiaus vaikų. Tokie dar tiki Kalėdų Seneliu“, – sakė T.Ramonienė.

REKLAMA
REKLAMA

Kariai paramos akcijai paaukojo 1,5 tūkst. litų, taip pat surinko daug minkštų žaislų, drabužių. Už suaukotus pinigus buvo nupirkta saldainių mažiesiems, vaisių, kitų skanėstų, o kad skalsesnis būtų Kalėdų stalas, dovanojo ir po penkiasdešimties litų kuponą apsipirkti viename prekybos centre.

„Visi labai noriai prisideda prieš šios akcijos ir tikrai nereikia raginti, kad paaukotų bent kelis litus vaikams. Vienas karininkas nustebino visus – nepagailėjo net 500 litų. Visi džiaugiasi, kad gali kuo nors padėti skurdžiau gyvenantiesiems“, – kalbėjo kapitonė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalėdų Senelis su savo pagalbininkais vaikams išdalijo dovanas ir klausėsi mažųjų eilėraštukų, pasakojimų. Kai kurie vaikai svečiams netgi patikėjo savo slapčiausius norus. Vieni mažyliai drąsiai kalbino Kalėdų Senelį, o kiti slėpėsi už mamų nugarų.

Vienos šeimos vaikai įteikė laiškus, kuriuose išdėstė savo kalėdinius norus. Kariškius nustebino, kad mažieji prašė ne brangaus kompiuterio ar išmaniojo telefono, ko labiausiai nori jų bendraamžiai, o labai paprastų dalykų – naujos užrašų knygelės ir penalo.

REKLAMA

„Mus sujaudino, kad vaikų norai tokie paprasti ir taip lengvai išpildomi, tad pasistengsime, kad šiuos daiktus gautų iki Kalėdų, o gal ir šiandien“, – sakė T.Ramonienė.

Nuoširdus vaikų džiaugsmas

Kariškius, lankiusius gausias šeimas, labiausiai nustebino jų vaišingumas ir šiltas priėmimas. Beveik visuose namuose garavo karšta arbata, svečiai buvo vaišinami naminiu pyragu ir net ką tik iš orkaitės ištraukta duona.

„Mūsų visų įspūdžiai labai šilti. Šeimos ne tik laukė dovanų iš mūsų Kalėdų Senelio, bet ir patys savo gerumu ir vaišingumu mus apdovanojo. Net namine savo kepta duona vaišino“, – įspūdžiais dalijosi kariškiai.

REKLAMA

Pasak kariškių, mieste daugiavaikėse šeimose gyvenančių vaikų sąlygos kur kas geresnės. Visuose namuose – švara ir tvarka. Tačiau ir rajono, ir miesto mažieji Kalėdų Seneliu džiaugiasi taip pat.

„Šeimų gyvenimo sąlygos mieste ir rajone labai skiriasi. Palyginti su rajonu, mieste mūsų aplankytos šeimos gyvena karališkai. O rajone kai kurių žmonių sąlygų nedrįsčiau vadinti gyvenimo, greičiau – išgyvenimo. Bet vaikai visur vienodi, nesvarbu, kur jie ir kokiomis sąlygomis gyventų, Kalėdų Seneliu džiaugiasi visi“, – pasakojo T.Ramonienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ramygalos gatvės pabaigoje gyvenančios daugiavaikės šeimos mama Laura džiaugėsi sulaukusi tokių neįprastų svečių. Keturiems jos vaikams – tai didžiulė šventė ir pirmosios kalėdinės dovanos.

Nors iš pradžių mažieji buvo gana nedrąsūs ir sakėsi nemokantys nė vieno posmo, vėliau Kalėdų Seneliui padeklamavo eilėraščių, papasakojo apie savo augintinį, kuris apuostinėjo visas dovanas.

„Labai smagu sulaukti tokių svečių. Šiemet vaikams tai pirmosios kalėdinės dovanos, kurios jiems suteikė daug džiaugsmo“, – sakė keturių atžalų mama.

REKLAMA

Lankė ir senelius

Lankytis su kalėdinėmis dovanėlėmis gausiose šeimose yra tik dalis adventinių renginių. Praėjusią savaitę Karaliaus Mindaugo motorizuotojo pėstininkų bataliono kariai kartu su Panevėžio skautų organizacijos atstovais ir Panevėžio skyriaus birutietėmis svečiavosi Panevėžio Šv. Juozapo senelių globos namuose.

Čia gyvenančius senjorus kariškiai vaišino savo keptu obuolių pyragu. Tam buvo ir kita svarbi proga – dieną, kai lankėsi kariai ir skautai, viena šių namų gyventojų šventė savo šimtąjį gimtadienį. Kariai senjorams pasakojo apie vykdomas užduotis tarptautinių operacijų metu ir dabartinę bataliono veiklą, o senelių globos namų gyventojai – savo gyvenimo istorijas.

REKLAMA

Praėjusį savaitgalį Karaliaus Mindaugo motorizuotojo pėstininkų bataliono kariai taip pat talkino „Maltos“ ordino atstovams organizuoti akciją „Maltiečių sriuba“, o gruodžio pabaigoje svečiavosi Algimanto Bandzos vaikų globos namuose su neįprasta akcija ,,Svajonės pildosi“.

Kariai kartu su vaikų globos namų auklėtiniais dalijosi svajonėmis ir jas „sutupdė“ ant spalvingų gėlių žiedų.

Lina DRANSEIKAITĖ, Sekunde.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų