REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl nesibaigiančio Valstybės saugumo departamento skandalo prezidentas atideda savo metinį pranešimą Seime, praneša LTV „Panorama“.

REKLAMA
REKLAMA

Sakydamas metinę kalbą šalies vadovas įvertina praėjusių metų klaidas ir pasiekimus bei nurodo gaires ateičiai. Politologas Antanas Kulakauskas mano, kad tokiu delsimu Valdas Adamkus kopijuoja Saugumo vadovą Arvydą Pocių.

REKLAMA

Prezidento metinį pranešimą Seime, kuriuo jis pagal Konstituciją turi įvertinti padėtį Lietuvoje, politikai ir politologai vadina vienu iš svarbiausių politinių įvykių šalyje. Metinis pranešimas buvo suplanuotas kovo vidury, tačiau šalies vadovas jį atidėjo.

Valdas Adamkus teigia, kad pats pranešimas nėra susijęs su VSD problemomis, bet susijusi medžiaga tikrai bus.
Tačiau prezidento patarėjai pripažįsta, kad metinis pranešimas atidėtas dėl užsitęsusio Saugumo departamento skandalo.

REKLAMA
REKLAMA

„Kalba dar neišsakyta ne dėl to, kad renkamės datą, o todėl, kad VSD skandale yra užduota begalė klausimų iš visų suinteresuotų pusių ir yra labai mažai atsakymų. Prezidentas laukia atsakymų, kad galėtų konkretizuoti savo kalboje šią dalį ir įvertinti esamą situaciją“, – LTV „Panoramai“ sakė prezidento patarėjas Lauras Bielinis.

Konservatorių atstovų teigimu, prezidentas turėtų ne laukti, o pats spręsti susidariusią padėtį.

„Akivaizdu, kad šito skandalo išsprendimo svertai yra prezidento rankose ir jis gali išspręsti labai greitai šitą klausimą. Žinoma, tam reikia ir Seimo pirmininko didesnės politinės valios, ir premjero, ir socialdemokratų“, – sakė Rasa Juknevičienė, Tėvynės sąjungos vicepirmininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politologo Antano Kulakausko teigimu, prezidento delsimas nereiškia pasyvumo.

„Prezidentas šitame konflikte yra užėmęs arba palaiko tą poziciją, kurios laikosi ir VSD vadovybė. Konfliktas susijęs su daug didesniais giluminiais, struktūriniais visos valstybės arba visos valdžios reikalais“, – teigia politologas.

Neoficialiomis žiniomis, kai kurie patarėjai prezidentui siūlė antrą kartą teikti Seimui dekretą dėl Arvydo Pociaus atstatydinimo, tačiau šalies vadovas tai daryti atsisakė.

Kai kurių socialdemokratų teigimu, atidėdamas metinį pranešimą šalies vadovas per daug sureikšmina Saugumo departamento skandalą.

REKLAMA

„Negalim sieti vieno skandalo su visa Lietuva. Aš suprantu, ką mes norime iš to padaryti, bet yra daug svarbių dalykų. Paprastam žmogui, kas vyksta šitose sienose, už jų, Gedimino prospekte, VSD, nėra taip svarbu. Jiems kasdieninės problemos yra daug svarbesnės ir, manau, apie tai reikia kalbėti“, – savo nuomonę išsakė Seimo Socialdemokratų frakcijos narys Algirdas Sysas.

Prezidento patarėjai užsimena, kad nei Saugumo skandalo pabaigos, nei šalies vadovo metinio pranešimo ilgai laukti nereikės. Tačiau sukonkretinti ką turi galvoje, atsisako.
 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų