REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Seimas balsavimu ketina spręsti, ar leisti Seimo narius„darbiečius“ Viktorą Uspaskichą, Vytautą Gapšį ir Vitaliją Vonžutaitę patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir kitaip suvaržyti jų laisvę.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Darbo partijos frakcijai paprašius, šis klausimas buvo atidėtas iki ketvirtadienio.

Per audringą diskusiją parlamentarai aktyviai "žongliravo" statuto nuostatomis, negailėjo vienas kitam priekaištų, kaltino šališkumu, piktinosi dėl esą sukelto turgaus, chaoso ir sumaišties, galiausiai buvo paskelbta pertrauka, primena ELTA.

REKLAMA

Praėjusią savaitę Seimo laikinoji tyrimo komisija patenkino generalinio prokuroro prašymą ir sutiko, kad būtų atimta šių trijų parlamentarų teisinė neliečiamybė. Už tokius tris rezoliucijos projektus ir pažymas balsavo 7 komisijos nariai, 5 buvo prieš, vienas parlamentaras (komisijos pirmininkas Andrius Mazuronis) susilaikė.

Lapkričio 27 d. Seimas sudarė laikinąją tyrimo komisiją dėl trijų „darbiečių“ teisinės neliečiamybės. Tyrimo komisijoje dirbo 13 Seimo narių. Komisijos pirmininku paskirtas "tvarkietis" A. Mazuronis, pirmininko pavaduotoju - Seimo Darbo partijos frakcijos narys Artūras Paulauskas.

Seimo sudarytai komisijai buvo pavesta atlikti tyrimą iki šių metų gruodžio 21 d.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų