REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

23 metų Vienos gyventoja patyrė lytinę prievartą ir šoką per judriausias dienos valandas. Per tris stoteles trukusį aktą užfiksavo vaizdo kameros. Šis atvejis sukėlė Austrijoje milžinišką saugumo debatų bangą, rašo welt.de.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia tragedija kaip ši nutinka ne kasdien. Juolab ne Vienoje, kur gyventojai šventai įsitikinę, kad tai saugiausias pasaulyje miestas. Šis įvykis austrų sostinėje sudrebino visus socialinius gyventojų sluoksnius.

REKLAMA

23 metų merginą pastebėjęs vyras sekė paskui ją iki metro stotelės. Kai traukinys atvažiavo, ji įlipo į antrą vagoną. Persekiotojas taip pat. Atsisėdo priešais ją. Pasirodo, vagone daugiau nieko nebuvo.

Kai tik traukinys pajudėjo, vyras iš pradžių trenkė kumščiu moteriai į veidą, tuomet parvertė ant žemės ir dusino kone iki sąmonės netekimo. Galiausiai nepažįstamasis ėmė plėšti drabužius nuo moters kūno ir pradėjo prievartauti. Per tris stoteles piko valandą niekas neįlipo į minėtą vagoną. Tuomet laikrodis rodė 18.15 val.

REKLAMA
REKLAMA

Kai metro traukinys privažiavo vieną didesnių stotelių linijoje, nusikaltėlis susivokė, kad į vagoną gali įlipti žmonės. Jis pakilo ir pabėgo. Viena vagone įtaisyta kamera viską filmavo. Vienos metro linijoms reikia 30 minučių, kad vaizdo įrašas pasiektų policiją. Užfiksuotas vyras apie 20 metų, šviesia reta barzda, išsidarkiusiais drabužiais. Atrodė visai nepavojingas.

Kiek vėliau nustatyta vyro tapatybė – Andreas Rene T. yra 25 metų ir kilęs iš šiaurinės Austrijos federacinės žemės Vorarlbergo. Policijos suvestinėse jis apibūdinamas kaip itin agresyvaus charakterio žmogus. Pabėgėlio pėdsakai iš pradžių neaptinkami. Po 24 valandų paaiškėjo, kur įtariamasis patraukė ir netrukus pareigūnai sučiupo jį Graco greitkelyje, 150 km nuo Vienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Austrijos sostinė vis dar šokiruota – klausiama, kaip kažkas panašaus galėjo nutikti. Išprievartavimas vyko ne nuošalioje parko vietoje, kurios nepasiekia jokia šviesa, o viešajame transporte per piko valandą. Dėl daugybės vaizdo kamerų įtariamąjį pavyko greitai identifikuoti ir suimti.

Vienos metro atstovai ketina įrengti daugiau vaizdo kamerų traukiniuose. Trys ketvirtadaliai 110 traukinių jau tokias turi. Pranešama, kad į ligoninę nugabenta moteris iš jos jau paleista.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų