REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kasmet vis didesnio visuomenės įvertinimo susilaukiantis projektas „Misijas Sibiras“ steigia Patarėjų Tarybą, kurią sudarantys žymūs verslo, kultūros, meno, žiniasklaidos ir kitų sričių atstovai neatlygintinai prisidės prie tolimesnio jo vystymosi.

REKLAMA
REKLAMA

Septintus metus sėkmingai gyvuojančio jaunimo pilietiškumą ir patriotiškumą ugdančio projekto dėka į lietuvių tremties ir kalinimo vietas vyko 11 jaunimo ekspedicijų, aplankiusių ir sutvarkiusių per 90 tremtinių kapinaičių bei sutikusių dešimtis Sibire tebegyvenančių lietuvių. Šių ekspedicijų nariams buvo sudaryta išskirtinė galimybė prisiliesti prie istorijos, į ją pažvelgti kitu kampu, apsilankyti tautiečių ir artimųjų jaunystės vietose.

REKLAMA

Būtent dėl augančios Labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ organizuojamo projekto reikšmės prie jo neatlygintinai prisideda skirtingų sričių profesionalai iš verslo, meno, kultūros, žiniasklaidos sričių, kurie, kaip tikisi organizatoriai, dalindamiesi savo žiniomis ir įžvalgomis prisidės prie sėkmingo šios iniciatyvos progreso.

Patarėjų tarybą sudarys architektas Algirdas Kaušpėdas, režisierius Arūnas Matelis, ambasadorius Vygaudas Ušackas, verslininkai Arvydas Avulis, Gintautas Galvanauskas, Kornelijus Čelutka, Romanas Raulynaitis ir portalo Delfi.lt vyr. redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Jauna ir kūrybinga projekto įgyvendintojų komanda nuolat stengiasi šią iniciatyvą papildyti naujais sprendimais bei idėjomis. Kiekviena jų turi būti gerai pasverta ir apgalvota. Tad siekdami kokybiškumo ir stengdamiesi atitikti visuomenės poreikius nutarėme suburti Patarėjų tarybą, kuri padės jį vystyti ir plėsti ribas. Tai didžiulis įvertinimas projektui ir įrodymas, kad jis – visos visuomenės susitelkimo projektas“, - sako Labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius Arnas Marcinkus.

Organizatoriai pažymi, kad Patarėjų tarybos nariai visada buvo „Misija Sibiras“ draugai, tačiau nuo šiol jie jungiasi į oficialų projekto vykdymo organą, taip realizuodami savo norą prisidėti prie Lietuvos istorijos išsaugojimo, jaunimo pilietiškumo ugdymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot architekto ir dainininko A. Kaušpėdo, jo šeimą atšiaurus Sibiras palietė tiesiogiai. Du jo dėdės patyrė kalinimo dalią už tūkstančių kilometrų nuo Lietuvos, tačiau su suluošintais gyvenimais sugrįžo atgalios.

„Nusprendžiau prisidėti, nes jaunimas, lankydamas tėvų ir protėvių amžino poilsio vietas, puoselėja mūsų tautinį orumą, prisideda prie jaunimo patriotiškumo puoselėjimo ir tremties istorijos kontekste padeda jiems suvokti, kad dabartinės problemos galbūt tėra tik klausimai. Kiek galėsiu, prisidėsiu prie kuo geresnio šios iniciatyvos organizavimo ir pasisekimo“, - žada jis.

REKLAMA

Verslininkas Arvydas Avulis įsitikinęs, ypatingo Lietuvos istorijos etapo atmintį saugojantį projektą palaikyti turėtų kiekvienas lietuvis, kuriam yra brangi jo gimtoji šalis.

„Tai be galo kilni iniciatyva, kuri liudija, kad tokių praeities įvykių užmiršti negalima. Jaunimas, kuris rodo norą išsaugoti tą atmintį, turėtų susilaukti visokeriopo palaikymo iš visų Lietuvą branginančių žmonių“, - sako A.Avulis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų