REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos teismas pradės nagrinėti dramatišką pavydo ir keršto jaunų kupiškėnų šeimų istoriją, kuri atskleista Panevėžio  prokurorų perduotoje nusikaltimų žmogaus gyvybei ir asmens privataus gyvenimo neliečiamumui baudžiamojoje byloje. Šioje byloje padaręs nusikalstamas veikas – neteisėtai pažeidęs asmens būsto neliečiamumą ir pasikėsinęs nužudyti, tačiau nusikaltimo nebaigęs dėl aplinkybių nepriklausančių nuo jo valios, kaltinamas Kupiškio rajono 36 metų gyventojas E. K.

REKLAMA
REKLAMA

Į Kupiškio rajono Šimonių seniūnijos Juodpėnų kaimą iš užsienio sugrįžęs ir supratęs, kad myli savo draugę, E. K. ketino pasiimti vaikus iš globos namų ir gyventi kartu su ja, tačiau jauna moteris jau gyveno su kitu vyriškiu. Atstumtas E. K., keletą dienų gėręs ir nutaręs pamokyti konkurentą, vos neatėmė jam gyvybės. Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorų perduotos nusikaltimų žmogaus gyvybei ir sveikatai baudžiamosios bylos – dramatiška atomazga pasibaigę konfliktai tarp sutuoktinių, šeimos narių, draugų ar praeivių gatvėje ištiriami ir pasiekia teismą žymiai greičiau – šiemet per tris, tris su puse ir keturis mėnesius į teismą iškeliavo panevėžiečių, zarasiškių ir kupiškėnų sutuoktinių nužudymo, per keturis mėnesius – panevėžiečio tėvažudžio, per keletą savaičių – sunkaus sveikatos sutrikdymo ir kitos baudžiamosios bylos.

REKLAMA

Prokurorai kartu su tyrėjais siekia greitesnio nusikaltimų žmogaus gyvybei ir sveikatai ištyrimo, nes jie susiję su nukentėjusiųjų dvasiniais sukrėtimais ir pergyvenimais, šių tyrimų rezultatų nekantriai laukia artimieji, draugai, kaimynai ir krašto bendruomenė. Nusikaltimų žmogaus gyvybei bylas greičiau pavyksta perduoti teismui, kai neprireikia sudėtingų ekspertizių ir kitų tyrimų, kaltinamasis prisipažįsta padaręs veiką, dažniausiai neblaivus nužudęs artimą šeimos narį ar vaišių dalyvį. Tyrimas užtrunka ilgiau, kai tenka ieškoti veikos padarymu įtariamo, nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų besislapstančio, dažniausiai užsienio šalyse, asmens arba įtariamasis stengiasi vilkinti procesą ir vengia atvykti į ikiteisminio tyrimo įstaigą“,- teigia Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų