REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos tapęs premjeru Algirdas Butkevičius pareiškė, kad vienas svarbiausių naujosios Vyriausybės darbų bus ministerijų veiklos patikrinimas ir įvertinimas, siekiant sužinoti realią padėtį. Opozicija tapę buvę valdantieji tikina tokio patikrinimo nebijantys, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot premjero A.Butkevičiaus, atlikti valstybei strategiškai svarbių ministerijose vykdomų programų ar projektų auditą yra būtina. "Tai natūralus ministerijų perėmimo procesas. Turime žinoti, ką išeidami palieka buvę jų vadovai. Kokie buvo iškelti tikslai, kokie uždaviniai įgyvendinti, kas neįgyvendinta, ar efektyviai panaudotos skirtos lėšos. Tiksliai žinosime, kokį palikimą gauname ir, remdamiesi audito rezultatais, planuosime tolesnius žingsnius", - pažymėjo Vyriausybės vadovas.

REKLAMA

Buvęs susisiekimo ministras, parlamentaras Eligijus Masiulis prisiminė, kad ir Andriaus Kubiliaus vadovaujama Vyriausybė darbą pradėjo nuo valdymo ir svarbiausių programų audito. E.Masiulio nuomone, atlikto audito rezultatus naujoji valdžia gali pasitelkti kaip politinių spekuliacijų įrankį. "Tokios neišvengiamos politinio žaidimo taisyklės. Į kai ką pagrįstai ir nepagrįstai bus badoma pirštais", - sakė jis.

Vilniaus universiteto profesoriaus Rimanto Rudzkio teigimu, siekis susipažinti su paveldima padėtimi yra normalus. Tai būtina norint efektyviai valdyti valstybę ir tinkamai vadovauti institucijoms. "Perimant valdžią reikia susipažinti su situacija. Juk dalyje ministerijų sukasi dideli finansiniai srautai, vykdomi svarbūs investiciniai projektai. Sukauptos žinios leidžia priimti efektyvius sprendimus", - aiškino jis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų