REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdžio frakcija šiandien Seime balsuos už tai, kad kaltinamieji Darbo partijos nariai būtų patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo laikinosios tyrimo komisijos ir Liberalų sąjūdžio frakcijos nario Remigijaus Šimašiaus teigimu, Darbo partijos bylos eiga aiškiai parodo, kad kaltinamieji iki šiol naudojosi menkiausiomis galimybėmis vilkinti bylos nagrinėjimą.

REKLAMA

Nuo ikiteisminio tyrimo pradžios (nuo 2006 m. gegužės 17 d. iki 2012 m. lapkričio 22 d.) bylos nagrinėjimas dėl kaltinamųjų įgyto imuniteto buvo sustabdytas 479 dienas, dar 612 dienų bylos svarstymas buvo atidėtas ar sustabdytas dėl kaltinamųjų veiksmų ar būsenų. Tai sudaro net 46 proc. viso laiko iš pusseptintų metų laikotarpio nuo ikiteisminio tyrimo pradžios.

Palyginti: ikiteisminis tyrimas ir bylos nagrinėjimas teisme be išorinių trukdžių truko 811 dienų, tai sudaro vos 34 proc. laiko nuo ikiteisminio tyrimo pradžios.

REKLAMA
REKLAMA

„Faktai rodo, kad laikas byloje buvo marinuojamas įvairiais būdais, taip akivaizdžiai trukdyta tyrimui. Šiandien Seimas turi dar vieną, bet kartu išskirtinę galimybę užbaigti serialą „Neliečiamieji“. Balsavimas dėl rezoliucijos parodys, ar parlamentas, o tiksliau – valdančioji dauguma, tiki, jog teisingumą Lietuvoje vykdo teismai“, – teigė Liberalų sąjūdžio frakcijos narys R. Šimašius.

Liberalas pabrėžė, kad teisiamųjų argumentai dėl bylos politizavimo yra netinkami ir nepagrįsti – prokurorai ne kartą yra išsakę nuomonę, kad nagrinėjama politinės korupcijos, o ne eilinė vadinamosios juodosios buhalterijos byla. R. Šimašiaus manymu, visi ligšioliniai teisiamųjų bandymai bylą įvardyti kaip politinę yra laužti iš piršto.

„Politinės korupcijos bylą gali politizuoti tik Seimas, jei paliktų neliečiamybę teisiamiems asmenims“, – teigė R. Šimašius.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų