REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas pripažino, kad gali įsivaizduoti šalies pasitraukimą iš Europos Sąjungos (ES), rašo "EUobserver".

REKLAMA
REKLAMA

"Visos ateities perspektyvos Britanijai yra neabejotinai įmanomos. Mūsų likimas yra mūsų rankose, mes patys galime priimti sprendimus. Manau, kad turėtume pasirinkti likti ES, priklausyti bendrai rinkai ir maksimaliai padidini savo įtaką Europoje", - parlamentui sakė D. Kameronas.

REKLAMA

Nors jis pažymėjo, kad nepritaria siūlymams pasitraukti iš ES, pridūrė, kad šalis turėtų keisti tuos santykių aspektus, kuriems nepritaria.

D. Kamerono komentarai nekeičia jo asmeninės pozicijos, tačiau tai pirmasis kartas, kai Britanijos premjeras atvirai pripažino gyvenimo už ES ribų galimybę.

Londono meras Borisas Johnsonas neseniai pareiškė, kad pasitraukimas iš ES nebūtų pasaulio pabaiga, o švietimo sekretorius Michaelis Gove'as bei darbo ir pensijų reikalų sekretorius Iain Duncan-Smithas yra tarp saujelės kabineto ministrų, kurie, manoma, pritaria šalies pasitraukimui iš ES.

D. Kameronas savo nuomonę apie šalies narystę ES turėtų išsakyti nekantriai laukiamoje kalboje, kuri numatyta sausį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų