REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paslaptingai dingusio aštuoniolikmečio gimnazisto Luko Grikšo artimiesiems tęsiasi klaiki nežinomybė. Tris dienas trunkančios paieškos – bevaisės. Žiniasklaidos priemonėse, socialiniuose tinklalapiuose vaikino paiešką paskelbę tėvai – koncerno „Vikonda“ valdybos narys, generalinis direktorius Linas Grikšas ir įmonėje „Amilina“ dirbanti Daiva Grikšienė – ligi šiol nesulaukė jokių žinių.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį spaudai išplatinta informacija, kad šeima siūlo atlygį už informaciją apie sūnaus dingimą. „Suteikusiems vertingos informacijos apie Luko Grikšo dingimo aplinkybes ar jo buvimo vietą artimieji garantuoja dosnų finansinį atlygį. Skambinti telefonu +37068605559, konfidencialumą garantuojame“, – rašoma išplatintame pranešime.

REKLAMA

Tvarkingas, gerai besimokantis vaikinas niekada nėra kažkur užtrukęs be tėvų žinios, todėl šeima baiminasi, kad Lukui galėjo būti atsitikusi nelaimė.

„Neturime jokios informacijos. Išpirka už vaiką būtų labai geras variantas“, – „Sekundei“ teigė prislėgta D.Grikšienė. Vienturčio sūnaus balsą paskutinį kartą mama girdėjo naktį iš penktadienio į šeštadienį.

Dingo šalia namų

Tą naktį L. Grikšas su bendramoksliais linksminosi J. Balčikonio gimnazijos abiturientų vakarėlyje apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pašonėje esančio buvusio „Pušyno“ restorano salėje Tulpių gatvėje. D. Grikšienė sūnui paskambino apie 1.40 val. Vaikinas jau skubėjo namo.

REKLAMA
REKLAMA

„Sakė jau grįžtantis, bus už 10-ies minučių. Supratau, kad yra lauke, girdėjosi, kaip vėjas pučia“, – pasakojo mama.

Tačiau po 10-ies minučių L. Grikšo namuose dar nebuvo. Dar penketą minučių palaukusi mama sunerimusi 1.55 val. vėl surinko jo telefono numerį. Vaikino telefonas jau buvo išjungtas.

Išsigandę artimieji leidosi į paieškas. Šeštadienį mama kreipėsi į Panevėžio apskrities Vyriausiąjį policijos komisariatą. Luko šeima bendravo su lemtingąją naktį kartu leidusiais sūnaus draugais.

Tėvams pavyko atsekti įvykius tik iki tol, kol Lukas prieš pat 2 val. išlipo Klaipėdos g. esančioje „Neste“ degalinėje šalia kavinės „Arena pizza“. Iki jos Luką iš vakarėlio pavėžėjo draugai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaizdo kameros nepadėjo

Pasak D. Grikšienės, degalinės teritorijoje esančios vaizdo stebėjimo kameros nufilmavusios, kaip vaikinai pilasi kurą. Tačiau automobiliui nuvažiavus vaikinas jau buvo dingęs iš vaizdo kamerų akiračio.

Kas toliau galėjo atsitikti Lukui, artimiesiems jokių žinių surinkti nepavyksta.

Iki degalinės draugų pavėžėtam jaunuoliui iki namų buvo belikę vos keli šimtai metrų. Pakeliui jam reikėjo praeiti pro „Iki“ parduotuvę.

Tačiau, mamos teigimu, papildomos informacijos nesuteikė nė „Iki“ prekybos centro vaizdo kameros.

REKLAMA

Jos L. Grikšo neužfiksavusios. Prekybos centrą nuo Kniaudiškių g. gyvenančių Grikšų daugiabučio skiria tik gatvė.

Vaikino tėtis Linas Grikšas nesiima vertinti, ar sūnaus dingimas negalėtų būti susijęs su jo užimamomis aukštomis pareigomis Seimo nario Viktoro Uspaskicho šeimos valdomoje „Vikondoje“.

„Nekeliu jokių versijų“, – teigė L.Grikšas.

Koncerno „Vikonda“ vadovu jis paskirtas 2010-aisiais.

Apie vakarėlį mokykla nežinojo

Žinia apie mįslingą abituriento dingimą prislėgė J.Balčikonio gimnazijos bendruomenę. Apie nelaimę kai kurie mokytojai ir mokiniai išgirdo tik vakar.

REKLAMA

Mokyklos direktorius Raimundas Dambrauskas teigia iš kalbų sužinojęs apie šeštadienio naktį vykusį moksleivių vakarėlį. Anot jo, gimnazija su šiuo renginiu nėra susijusi – vaikai pasidarė sau šventę po pamokų.

Anot direktoriaus, tikrasis gimnazijos abiturientų gimtadienis buvo minimas praėjusį trečiadienį. Jau dešimt metų J. Balčikonio gimnazijoje gyvuoja tradicija kiekvienų metų 12-o mėnesio 12-os dienos 12 val. pasveikinti abiturientus. Tačiau, pasak direktoriaus, simboliška data paminima per pertrauką, jos pratęsimo po pamokų mokykla neorganizuoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gimnazistų gimtadienis gal buvo dingstis susirinkti vaikams restorane. Net nežinau, kiek buvo dalyvavusiųjų tame vakarėlyje, girdėjau, kad gal penkiasdešimt“, – teigė R. Dambrauskas.

Tikrino pusnis

Anot direktoriaus, L. Grikšo ieško ir bendramoksliai. Vakar dalis jo klasės draugų praleido pamokas – visame Panevėžyje klijavo pranešimus, platino skrajutes apie dingusį vaikiną. Žinią apie ieškomą L. Grikšą draugai dar savaitgalį išplatino ir virtualioje erdvėje, socialiniuose tinkluose.

R. Dambrausko teigimu, bendraklasiai jau išnaršė mikrorajoną, kur paskutinį kartą buvo matytas L. Grikšas, vakar po pamokų jaunuoliai skubėjo irgi ne namo ruošti pamokų, o tikrinti mieste pusnių.

REKLAMA

„Klasė šokiruota. Be abejonės, gimnazistams sunku susikaupti pamokoms, bet jos neatšauktos“, – sakė direktorius.

Ieško ir kinologai

Dėl L.Grikšo paslaptingo dingimo Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pareigūnams ieškoti vaikino padeda ir trys kinologai su šunimis.

Tiriama daug dingimo versijų.

Tačiau kol kas visos L.Grikšo artimųjų, draugų, policijos pastangos bevaisės. Vakar darbo dienos pabaigoje Panevėžio VPK dar neturėjo informacijos apie pakeliui namo pradingusį jaunuolį.

REKLAMA

L.Grikšas yra apie 184 cm ūgio, 90 kg svorio, vidutinio kūno sudėjimo, plaukai juodi, trumpai kirpti, akys rudos. Vaikinas dėvėjo juodas džinsines kelnes, juodą pūkinę striukę „Nike“ su gobtuvu, buvo be kepurės ir be šaliko.

Ką nors žinančiųjų apie L.Grikšo dingimo aplinkybes prašoma pranešti policijai tel. (8 45) 503 251/503 252 (darbo valandomis) arba tel. 02, 112 (visą parą), arba jaunuolio artimiesiems tel. 8-686-05559, 8-686-03202.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų