REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Seimas balsavimu spręs, ar leisti Seimo narius "darbiečius" Viktorą Uspaskichą, Vytautą Gapšį ir Vitaliją Vonžutaitę patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir kitaip suvaržyti jų laisvę.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę Seimo laikinoji tyrimo komisija patenkino generalinio prokuroro prašymą ir sutiko, kad būtų atimta šių trijų parlamentarų teisinė neliečiamybė.

REKLAMA

Už tokius tris rezoliucijos projektus ir pažymas balsavo 7 komisijos nariai, 5 buvo prieš, vienas parlamentaras (komisijos pirmininkas Andrius Mazuronis) susilaikė.

V. Uspaskichas po nepalankaus jam komisijos darbo rezultato sakė, kad tai "nėra per daug džiaugsmingas dalykas, bet nieko nepadarysi".

Antradienį Seime sprendžiant, ar bus naikinamas kaltinamųjų Darbo partijos byloje V. Uspaskicho, V. Gapšio ir V. Vonžutaitės teisinis imunitetas, turėtų dalyvauti visi Socialdemokratų frakcijos nariai, išskyrus vieną narę, išvykusią į komandiruotę, sako Premjeras, socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš, kiek žinau, mūsų viena frakcijos narė yra išvykusi į komandiruotę. O visi kiti, kiek žinau, turėtų dalyvauti rytoj plenarinio posėdžio metu, ir jokių kitokių sprendimų mūsų partijos lygiu nėra priimta", - sakė A. Butkevičius, paklaustas, kaip jis užtikrins, kad balsavime dėl "darbiečių" imuniteto naikinimo, kurį socialdemokratai žada palaikyti, dalyvaus visa frakcija.

Kaip primena ELTA, lapkričio 27 d. Seimas sudarė laikinąją tyrimo komisiją dėl trijų "darbiečių" teisinės neliečiamybės. Tyrimo komisijoje dirbo 13 Seimo narių. Komisijos pirmininku paskirtas "tvarkietis" A. Mazuronis, pirmininko pavaduotoju - Seimo Darbo partijos frakcijos narys Artūras Paulauskas.

Seimo sudarytai komisijai buvo pavesta atlikti tyrimą iki šių metų gruodžio 21 d.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų