REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Drovuolės gidas švenčių sezonui

Prieš Kalėdas net ir didžiausias namisėdas įtraukia švenčių sūkurys: darbovietės vakarėliai, giminaičių lankymas, draugų šventės. Taigi per šventes nori nenori teks bendrauti.

REKLAMA
REKLAMA

Jei esi drovi, švenčių sezonas gali tapti tikru išbandymu.

Pavyzdžiui, legendinio Džeimso Bondo merginą suvaidinusi aktorė Eva Green prisipažino, jog vakarėliuose jai neretai atrodo, kad tuoj tuoj nualps – ją baugina žmonių gausa, bendravimas su nepažįstamais žmonėmis.

REKLAMA

Jei panaši bendravimo baimė nesvetima ir tau – pasinaudok Kathy Schmidt ir Marishos Rogers, knygos „Lengvas pokalbis: bendravimo menas“ („Small Talk: The Art Of Socialising“) autorių patarimais. Jie padės tau įveikti drovumą ir patars, kaip elgtis kebliose situacijose.

Firmos vakarėlis

Aplinkui šurmuliuojantys kolegos, girtas bosas, žmonės, su kuriais tu niekada nesi bendravusi, vis raginantys susidaužti su jais šampano taurėmis – nieko nuostabaus, kad tokie firmos vakarėliai droviam žmogui kelia paniką. Norisi tiesiog įlįsti į kokį kampą ir pratūnoti ten visą vakarą.

REKLAMA
REKLAMA

Ir vis dėlto esama būdų, kaip tokias biuro šventes paversti pakenčiamomis.

• Visų pirma prieš vakarėlį nuramink nervus įsigydama kokį naują rūbą, apsilankiusi kirpykloje ar ėmusis ko nors kito, kas leidžia tau pasijusti geriau ir suteikia pasitikėjimo savimi.

• Nepalaikyk paskalų skleidimo ir pati neliežuvauk su kolegomis vien tam, kad palaikytum pokalbį. Jei biure turi bent keletą artimesnių bičiulių ar supratingų kolegų – iš anksto su jais susitark, kad prireikus tave paglobos, t.y. matydama, kad tapo keblu, visada galėsi jiems pamojuoti, prie jų prieiti ir taip išvengti kokio nemalonaus pokalbio ar, tau pamojus, jie prieis ir leis tau pasijusti tvirčiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Jei nerimauji, kad nepasirodytum tikra nevėkšla prieš bosą, liaukis panikuoti, Galingi žmonės mėgsta būti pastebimi, taigi visa, ko reikės – tai tik sutikti su boso nuomone ir pritariamai palinksėti jam ką nors pasakojant. Pačiai kalbėti ir reikštis nebūtina.

Kalėdos su mylimojo šeima

Kiekviena šeima turi skirtingas Kalėdų tradicijas, taigi nežinodama, ko tikėtis iš mylimojo šeimos, turi pagrindą nervintis: kas tavęs laukia? Pusvalandžio trukmės tostai ar girtos sapalionės?

Galbūt kaip tik per Kalėdas susipažinsi su savo būsimais giminaičiais. Mažiausia ko nori – tai apsijuokti ir leptelėti ką nors visai netinkamo.

REKLAMA

• Pamėgink atsipalaiduoti ir galvok apie laukiančias Kalėdas kaip apie malonią ir įdomią dieną.

• Gurkšnelis alkoholio padės truputį atsipalaiduoti pradžioje, bet neužsimiršk: dar visa diena prieš akis!

• Iš anksto pasiruošk keletą temų pokalbiams, kuriuos galėtum palaikyti su jo artimaisiais. Pagalvok ir keletą klausimų, kokio patarimo norėtum pasiteirauti jo mamos ar tėčio – būsimieji uošviai jausis pamaloninti galėdami išsakyti savo nuomonę.

• Stenkis aktyviai dalyvauti užstalės pokalbiuose bet jei pajusi, jog būtina atsikvėpti – nesidrovėk paraginti mylimąjį išeiti pasivaikščioti, pati atsitrauk nuo stalo įkvėpti gaivaus oro – į balkoną, į kitą kambarį ar į vonią.

REKLAMA

Kokteiliai su jo draugais

Bendrauti su grupe nepažįstamųjų, kurie jau ne vienerius metus yra draugai, o štai tu – naujokė tarp jų, nelengva užduotis net ir drąsuolėms.

• Pasakyk savo draugui kad jaudiniesi ir primink, kad jo padrąsinimo ir palaikymo tau reikės ne tik prieš susitikimą, bet ir viso vakarėlio metu. Jei jis su draugais ilgai nesimatė – gali būti, jog progai pasitaikius įsitrauks į bičiulišką pokalbį su keliais iš jų, tave palikęs nejaukioje padėtyje. Taigi užbėk tam už akių.

• Pasirūpink, kad jis tave su visais supažindintų vakarėlio pradžioje, kad paskui, jie jis šiek tiek atsitrauks, neliktum visiškai viena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Susitarkite, kokį sutartinį ženklą jam duosi, jei tau prireiks jo palaikymo kai pajusi vėl užplūstant paniką.

• Keblu, kai visi aplinkui kalba apie žmones ar įvykius, apie kuriuos tu ničnieko nežinai. Pamėgink pati pakreipti pokalbį apie bendresnius dalykus – televizijos laidas, įžymybes.

• Negailėk jo draugams komplimentų. Po vieną kiekvienam. Ir ne visus iš karto. Tai – taip pat puiki tema pokalbiui. Įžvelk, kuo šie žmonės ypatingi, pasistenk pastebėti jų išskirtinumą. Tai taip pat gali virsti puikia pokalbio tema su komplimentu pamalonintu žmogum: galbūt jis pasigirs, iš kokios kelionės parsivežė tavo akį patraukusį aksesuarą arba papasakos, kaip jo sąmojingumas keliskart buvo padaręs meškos paslaugą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų