REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujausio surašymo duomenys rodo, kad 176 632 Anglijos ir Velso piliečiai tapatinasi su džedajų riteriais ir išpažįsta džedajų tikėjimą, rašo britų „Telegraph.co.uk“. Tai yra populiariausias atsakymas skiltyje „Kitos religijos“ ir septintas populiariausias tikėjimas Anglijoje apskritai.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausios apklausos duomenys byloja, kad Anglijos religijų tarpe lyderių pozicijų ir toliau neužleidžia krikščionybė, islamas, induizmas, taip pat sikhizmas, judaizmas ir budizmas (ateistai ir neatsakiusieji į klausimą respondentai – neįtraukti).

REKLAMA

Prieš dešimtmetį (2001 m.) atlikto gyventojų surašymo duomenimis, tada Anglijoje „Žvaigždžių karų“ epe vaizduojamos džedajų religijos išpažinėjų buvo net 390 127 asmenys. Nors per pastarąjį dešimtmetį džedajų skaičius sumenko kone perpus, džedajai tebėra populiariausia religija tarp tų, kurios įvardijamos skiltyje „Kitos religijos“. Iš viso su šiuo tikėjimu identifikuojasi 0,31 proc. anglų ir velsiečių.

Oficialaus Anglijos ir Velso gyventojų surašymo duomenyse yra ir kitų įdomybių. Pavyzdžiui, 6 242 asmenys pareiškė išpažįstą sunkiojo metalo religiją (angl. – „Heavy Metal religion“), apie kurią paskelbta 2010 m. žurnale „Metal Hammer Magazine“.

REKLAMA
REKLAMA

Ateistais save įvardija 29 267 žmonės. Tiesa, net 13,8 mln. respondentų atsisakė nurodyti, kokią religiją išpažįsta, pasirinkdami atsakymą „jokią religiją“.

Daugiausiai nereligingų žmonių gyvena Norvičo mieste – ten religingumo nenurodė 41,5 proc. respondentų. Taip pat Norviče gyvena daugiausiai sunkiojo metalo religijos išpažinėjų bei trečia didžiausia džedajų riterių bendruomenė.

Nemažai pasekėjų turi ir kiti alternatyviais įvardijami tikėjimai – pagonys (56 620), spiritualistai (39 061), scientologai (2 418), džainistai (20 288).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų