REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet stebėtinai laiku atėjusi žiema jau kelia nemažai rūpesčių ne tik vairuotojams ir pėstiesiems, bet ir jų turtui. Draudimo bendrovė BTA visą gruodį registruoja ženkliai daugiau įvykių nei įprastai pagal įvairias draudimo rūšis, tačiau prognozuojama, kad vien šį savaitgalį iškritęs gausus sniegas ir siautusi pūga nuostolių gyventojams padarė beveik 20 proc. daugiau nei per pirmas dvi žiemos savaites.

REKLAMA
REKLAMA

Draudikai įspėja, kad gausus sniegas yra pagrindinė šių metų gruodžio grėsmė, jau lėmusi daugiau kaip pusę tūkstančio su gyventojų sveikata, eismo įvykiais ir nuostoliais turtui susijusių nelaimių.

REKLAMA

„Stora sniego danga padengė visą šalį, tad pranešimų apie avarijas, žmonių traumas ir žalą turtui pastarosiomis savaitėmis ir ypač po šio savaitgalio sulaukiame itin daug iš visos Lietuvos. Dažniausi įvykiai – transporto priemonių susidūrimai, nuslydimas nuo kelio, taip pat žmonių traumos. Imame sulaukti ir pranešimų, susijusių su nuostoliais gyventojų turtui, kai dėl sniego įgriuvo ūkinio ar gyvenamojo namo stogas. Prognozuojame, kad vien šio savaitgalio įvykių nuostoliams kompensuoti prireiks apie pusę milijono litų.“, - sakė draudimo bendrovės žalų reguliavimo departamento direktorė Karolina Karpova.

REKLAMA
REKLAMA

Specialistė įspėja gyventojus, kad artėjant šventiniam periodui būtina neužmiršti savo ir artimųjų saugumo bei pasirūpinti turimu turtu. „Rekomenduojame būti atidiems ne tik gatvėse ir keliuose, bet ir laiku pasirūpinti nekilnojamu turtu - tinkamai nuvalyti namų, verandų ir priestatų stogus. Tai ypač liečia privačių namų savininkus, nes sniego danga darosi vis storesnė ir gyvenamųjų namų stogai gali įlūžti“, - kalbėjo K. Karpova.

Ekspertė atkreipia dėmesį, kad atvejų, kai laiku nenuvalius sniego nuo gyvenamųjų namų ar ūkinių pastatų stogų, šie neatlaikę svorio įlūžta, pasitaiko kasmet, tačiau šiemet tai gali būti ypač aktualu, nes gausūs krituliai šią žiemą iškrito ganėtinai anksti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pasirūpinti pastatų stogais nėra sudėtinga – tai galima padaryti naudojant specialius įrankius (sniego semtuvus, grėblius sniegui nuo stogų valyti ir kt.), kurių galima įsigyti prekybos centruose arba į pagalbą pasitelkus tokias paslaugas teikiančias įmones. Sniego valymo darbus patartina atlikti laiku, nes net ir nedidelis stogo remontas dėl sniego padarytos žalos vidutiniškai kainuoja apie 1500 litų, o esant didesniems pažeidimams gali siekti kelis ar net keliolika tūkstančių litų“, - konstatavo K.Karpova.

Specialistė taip pat pažymi, kad nereikėtų užmiršti ir kaminų, kuriuose žiemos metu gali susidaryti sniego kamščiai, tad jeigu židinys ar krosnis namuose kuriamas rečiau, prieš tai darant, pirmiausiai reikėtų įsitikinti, ar kaminas nėra užsikimšęs, idant būtų išvengta skaudžios su ugnimi susijusios nelaimės. Tuo tarpu atšilus orams – patartina apžiūrėti ar nesusidarė didesni varvekliai, o jei taip atsitiko – laiku juos nudaužyti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų