REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Užsitęsusi pūga vakar nuo kelių atkirto sodybas. Susirgę, bet užpustyti Joniškio, Akmenės ir Radviliškio rajonų gyventojai savaitgalį gydėsi namie – greitosios pagalbos medikai telefonu dalijo patarimus, kaip gydytis. Gelbėtojai iš pusnių traukė įklimpusius automobilius.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia užpustyti rajoniniai keliai

Vakar magistralinių ir krašto kelių dangos buvo provėžotos arba padengtos puriu sniego sluoksniu, vietomis susiformavę sniego liežuviai. Rajoninių kelių dangos buvo padengtos puraus arba prispausto sniego sluoksniu, slidžios.

REKLAMA

Valstybinės reikšmės keliai valyti, kai kur buvo barstomi, tačiau dėl smarkaus pustymo didelė dalis rajoninių kelių buvo sunkiai išvažiuojami arba neišvažiuojami. Alytaus ir Šiaulių apskrityse maždaug 60 procentų rajoninių kelių buvo neišvažiuojami lengvajam transportui.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, vėjo gūsiai vietomis siekė15-20 m/sek.

Važiavimo sąlygos skyrėsi

Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stoties vadovė Eugenija Kukaitienė sakė neturinti duomenų, jog dėl užsitęsusios pūgos būtų iškilęs rimtas pavojus apskrities gyventojų sveikatai ar net gyvybei.

REKLAMA
REKLAMA

Greitosios pagalbos automobiliai be trukdžių galėjo pasiekti ligonius, gyvenančius Kelmės, Pakruojo rajonuose ir dalyje Šiaulių rajono.

Radviliškio, Joniškio ir Akmenės rajonuose keliai buvo sunkiau išvažiuojami. Susirgę užpustytų sodybų gyventojai skambino į Šiaulių greitosios medicinos pagalbos stotį, prašydami medikų patarimų, kaip patiems gydyti karščiavimą ir kitus negalavimus.

„Esame užpustyti, iki mūsų tikrai neprivažiuosite“, – medikams sakė gyventojai. Medikai tuo įsitikino patys – teko kviestis gelbėtojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klimpo automobiliai

Šiaulių apskrityje ugniagesiams gelbėtojams naktį į sekmadienį teko traukti dešimt pusnyse įklimpusių automobilių.

Šeštadienio vakarą ugniagesiai iš pusnių vadavo Radviliškio rajone, kelyje Baukai – Šeduva įklimpusi automobilį „Opel Astra“, kuriuo buvo vežami trys mažamečiai vaikai.

10 valandą vakaro pagalbos prireikė Pakruojo rajone, užpustytame kelio Linkuva – Dvariukai ruože įstrigusiam automobiliui „Volkswagen Sharan“. Automobilyje buvo dvejų metų vaikas. Atskubėję gelbėtojai automobilį ištempė. Mažametis dar iki atvykstant gelbėtojams buvo nuneštas į artimiausią kaimą.

REKLAMA

Prieš pat vidurnaktį ugniagesių pagalbos prireikė Šiaulių rajone, Repšių kaime įklimpusiam greitosios pagalbos automobiliui. Gelbėtojai ištraukė medikų automobilį ir savo mašina nuvežė juos pas ligonį.

Po vidurnakčio ugniagesiai iš pusinių traukė dar du greitosios pagalbos automobilius.

Vienas greitosios pagalbos automobilis įstrigo Šiaulių rajono Rūvelių kaime. Ištraukę medikų automobilį ant kelio ugniagesiai gelbėtojai savo automobiliu nuvežė slaugytoją pas ligonį, po to ją kartu su ligoniu parvežė iki greitosios pagalbos automobilio.

REKLAMA

Kitas greitosios pagalbos automobilis į pusnį įvažiavo Radviliškyje.

Ugniagesių gelbėtojų pagalbos naktį į sekmadienį prireikė ir Joniškyje, Pakluonių gatvės pusnyje įstrigusiam automobiliui.

Sekmadienį 13 valandą 28 minutės gelbėtojai iš pusnių ištraukė Šiaulių rajono Kužių seniūnijos Jakštaičiukų kaime įstrigusį automobilį „Peugeot 607“. Gelbėtojai skubėjo padėti, nes automobilyje buvo mažametis vaikas.

Autobusai vėlavo

Šiaulių "Busturo" direktorius Vilius Laužikas informavo, kad dėl pūgos Šiauliuose nuo maršrutų grafiko autobusai atsilikinėjo apie 5-7 minutes.

Kita padėtis priemiestyje. Direktoriaus žodžiais, iki kai kurių galinių stotelių vairuotojai negali nuvažiuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų