REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Peiliu ginkluotas vyras peiliu sužeidė 22 vaikus ir vieną suaugusįjį prie pradinės mokyklos centrinėje Kinijoje, kai penktadienį moksleiviai rinkosi į pamokas.

Peiliu ginkluotas vyras peiliu sužeidė 22 vaikus ir vieną suaugusįjį prie pradinės mokyklos centrinėje Kinijoje, kai penktadienį moksleiviai rinkosi į pamokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ataka Chenpingo kaime (Guangshano apygarda, Henano provincija) įvyko prieš 8 valandą ryto, patvirtino vietos policijos pareigūnas.

REKLAMA

Užpuolikas, 36 metų Minas Yingjunas, buvo sulaikytas policijos ir uždarytas į areštinę, remiantis naujienų agentūra AP pranešė „The New York Times“.

Guangshano apygardos ligoninės atstovė sakė, kad gydymui į ligoninę paguldyti 9 vaikai. Du iš jų dėl sunkių sužeidimų buvo perkelti į aukštesnio lygio ligoninę, bet visi išgyveno. Kitų septynių vaikų sužeidimai nebuvo pavojingi gyvybei.

Likę sužeistieji gydosi namuose.

Nepranešama, kokio amžiaus buvo sužeisti vaikai, bet Kinijoje pradinėse mokyklose mokosi maždaug 6-11 metų moksleiviai.

REKLAMA
REKLAMA

Guangshano apygardos administracijos interneto svetainėje patvirtintas sužeistųjų skaičius ir pranešama, kad ištirti užpuolimui suburta speciali darbuotojų grupė.

M. Yingjunas pirmiausia apie 7 val. ryto įsibrovė į 85 metų moters namus, priešais pradinę mokyklą. Jis susirado peilį ir užpuolė senutę, smūgiuodamas jai į galvą.

Apie 7:40 val. M. Yingjunas pradėjo persekioti vaikus ir žaloti juos peiliu, kurį prieš tai buvo pavogęs iš moters namų. Daugelis vaikų patyrė pjautinius sužalojimus galvos srityje, o kai kurie, anot naujienų agentūros „Xinhua“ pranešimo, neteko ausų ir pirštų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokie buvo M. Yingjuno motyvai, kol kas nepranešama.

Balsas.lt primena, kad tą pačią dieną – gruodžio 14 d. penktadienį, ginkluotas užpuolikas Adamas Lanza Niutaune (JAV, Konektikuto valsijoje) pradinėje mokykloje sušaudė 26 žmones, iš kurių 20 buvo 6–7 metų vaikai.

Ši ataka, amerikiečių siaubui, nebuvo vienintelė. Dar tą pačią dieną Oklahmoje policija sulaikė 18-metį, kuris ketino surengti skerdynes savo mokykloje panaudodamas šautuvus ir sprogmenis.

Ankstų šeštadienio rytą ligoninėje Alabamoje ataką surengė 38 metų šaulys. Jis sužeidė du ligoninės darbuotojus ir policininką, o po to buvo nukautas pats.

Šeštadienio vakarą dar vienas išpuolis įvyko Kalifornijoje. Čia 42 metų vyras paleido apie 50 šūvių prekybos centro teritorijoje bet, laimei, niekas nebuvo sužeistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų