REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Energijos ir entuziazmo nestokojančiam vienam populiariausių Nacionalinės ledo ritulio lygos I-ojo diviziono klubų „Hockey Punks“ vėl nepavyko paversti savo užsidegimo rezultatyviomis atakomis. Rytų pogrupyje rungtyniaujanti komanda penktadienį, gruodžio 14 d. vykusiose paskutinėse pirmojo rato rungtynėse turėjo pripažinti kito sostinės klubo „Vilkų“ pranašumą rezultatu 3:2 (1:0, 0:1, 2:1). „Pankams“ itin sunkiai sekėsi pramušti varžovų vartininko Marko Ščetinskijaus saugomus vartus. Taip pat jaunai komandai produktyviausiu turįs būti trečias kėlinys vėl klostėsi visai kitaip, nei buvo sumanęs komandos treneris Šarūnas Kuliešius.

REKLAMA
REKLAMA

„Neišnaudojome savo progų, kurių šiose rungtynėse tikrai netrūko. Ledo ritulyje galioja tokia pati tvarka, kaip ir kitose sporto šakose – jei neįmuši pats, varžovai galiausiai pelnys savo įvarčius. Taip pat nutiko ir penktadienio rungtynėse, kuriose „Vilkai“ pernelyg nesiplėšydami „sukrapštė“ savo įvarčius“, − kalbėjo jis, pridurdamas, kad darbui su neužtikrintai pastaruoju metu žaidžiančiais komandos puolėjais gali būti samdomas aukštos klasės specialistas.

REKLAMA

Rungtynės prasidėjo nuo „Vilkų“ vartų apgulties: pirmąsias šešias minutes „Hockey Punks“ žaidėjai praktiškai neišėjo iš varžovų aikštės pusės, susidarė toks įspūdis, kad dvi pergales iki iš eilės iškovoję ir didesnį pasitikėjimą savo jėgomis demonstruojantys „pankai“ sutriuškins priešininkus. Visgi jau pirmas kėlinys parodė, kad greta entuziazmo „pankams“ vis dar šiek trūksta tvirto charakterio ir sugebėjimo neprarasti pusiausvyros, kuomet ne viskas sekasi taip, kaip norėtųsi.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek progų pelnyti įvartį pirmajame kėlinyje turėjo „Hockey Punks“ – sunku pasakyti, ne kartą ir ne du išbėgę iš vienas prieš vieną klubo puolėjai tiesiog nesugebėjo įmušti. Tiksliai žinoma tik tiek, kad iš turėtų šansų „pankai“ realizavo lygiai nulį, o pasinaudoję chaosų jų gynyboje „Vilkai“ pelnė pirmąjį įvartį likus kiek mažiau nei šešioms minutėms iki pirmojo kėlinio pabaigos – gavęs perdavimą iš Anatolijaus Jermakovo ritulį į vartus pasiuntė Gintaras Kim-Taisanas.

Antrasis kėlinys prasidėjo kone identiškai pirmajam – vyresni ir ne tokiomis gausiomis pajėgomis žaidę „Vilkai“ nespėjo gaudyti greitų „Hockey Punks“ išpuolių, tačiau visos progos, įskaitant ir keletą vienas prieš vieną dvikovų su varžovų vartininku „pankams“ jokio rezultato nedavė. Netrūko ir efektingų epizodų, kuomet į vartus vienas iš „Hockey Punks“ puolėjų pasiuntė patį jų saugotoją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

35 min 12 s „pankai“ pagaliau pramušė varžovų vartus, tačiau ne visai taip, kaip to norėtų komandos treneris Š. Kuliešius. Ritulys į vartus įkrito po rikošeto – kuriozinio įvarčio autoriumi oficialiai įrašytas Lukas Misiukevičius, nuopelnai už rezultatyvų perdavimą atiteko Donatui Dirginčiui. Per likusias mažiau nei penkias minutes „pankams“ nieko pavojingo surengti nepavyko netgi pasinaudojant kiekybine persvarą, kurią jie turėjo pačioje kėlinio pabaigoje.

Trečias kėlinys, kurį komandos žaidė ant nuvalyto, tačiau iš naujo nenulieto ledo prasidėjo nuo vėluojančių į gynybą grįžto „Hockey Punks“ ledo ritulininkų praleisto antrojo rungtynių įvarčio. Po puikaus Gintaro Kim-Taisano perdavimo ritulį į vartus pasiuntė Vytautas Staugaitis. Visgi didesnių problemų „pankams“ kilo dėl trečiajame kėlinyje daugumą komandos žaidėjų baigusio apleisti užsidegimo.

REKLAMA

Pasipylė nereikalingos pražangos ir didžiąją kėlinio, kuriame jiems reikėjo mėginti lyginti rezultatą „Hockey Punks“ žaidėjai praleido būdami aikštėje 4 arba 3. Visgi atlaikyti pozicinį žaidimą dėliojančių „Vilkų“ puolimą jiems pavyko, o trečią įvartį „pankai“ praleido jau rungtynių pabaigoje, kuomet einant „vabank“ iš aikštės 58 min 41 s buvo išimtas vartininkas.

Ritulio išmušimas iš vidurio aikštės toliau be vartininko buvusiems „Hockey Punks“ žaidėjams susiklostė gerokai sėkmingiau. Staigaus išpuolio ritulį į vartus pasiuntė Donatas Dirginčius. Paskutinio rungtynių rezultatyvaus perdavimo autorius – Domantas Varnys.

Naudingiausiai „Vilkų“ gretose žaidė puolėjas Gintaras Kim-Taisanas, jis pelnė du įvarčius ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą. Vieną įvartį nugalėtojams pelnė Vytautas Staugaitis. Pankams po vieną įvartį pelnė Lukas Misiukevičius ir Donatas Dirginčius.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų